Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Food Pass: Προτεραιότητα σε οικογένειες, το gov.gr «διαβατήριο» για το έκτακτο επίδομα

 Προτεραιότητα σε οικογένειες
«Προ των πυλών» φαίνεται να είναι η δημιουργία ενός Food Pass λόγω των τελευταίων εξελίξεων στον τομέα των τιμών των τροφίμων, με τις ανατιμήσεις στα είδη διατροφής να αυξάνονται κατά 12,8% για τον μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με την Eurostat.

Αναλυτικότερα, μιας και η αγοραστικ΄ή δύναμη των νοικοκυριών, όλο και ελαττώνεται, γίνεται προσπάθεια από τους ιθύνοντες να «βγουν» οι αριθμοί, ώστε να τεθεί σε ισχυ το νέο voucher, το πιθανότερο, από τις αρχές του νέου έτους. 


Food Pass: Πώς θα δοθεί

Το πιθαν΄ότερα, θα δοθεί με αίτηση σε πλατφόρμα του gov.gr - αντιστοίχως με το Fuel και Power Pass - και πίστωση του ποσού σε ψηφιακή κάρτα στο κινητό. Μάλιστα, εξετάζεται, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, να μπορεί να έχει ισχύ η κάρτα και σε κρεοπωλεία και άλλα καταστήματα τροφίμων.


Food Pass: Πώς θα κάνετε αίτηση

Η αίτηση θα γίνεται στο vouchers.gov.gr και για την είσοδο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα απαιτούνται οι προσωπικοί κωδικοί Taxisnet. 


Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητά να συμπληρώσετε και να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:


Διεύθυνση email

Αριθμό κινητού τηλεφώνου

Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Υπενθυμίζεται ότι για το Fuel Pass, η αποστολή των αιτήσεων προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γινόταν το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας. Η πίστωση του ποσού γινόταν εντός ολίγων ημερών (συνήθως 3-4 το πολύ).


Food Pass: Δικαιούχοι 

Οι δικαιούχοι θα επιλεχθούν με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση. Μάλλον, προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες με παιδιά, με τον αριθμό των παιδιών να λειτουργεί με βαρύτητα. 


Αναμένεται να υπάρχουν, επίσης, περιουσιακά κριτήρια βάσει της δήλωσης Ε9 για την αξία των ακινήτων που κάνει κάθε δικαιούχος.


Food Pass: Ποσό 

Το ποσό του νέου voucher θα κυμαίνεται μεταξύ 100-150 ευρώ, ενώ θα υπάρξουν και αναλογικές προσαυξήσεις στην επιδότηση.


Η κυβέρνηση - όπως όλα δείχνουν - αποφάσισε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή, μιας και δεν διαφαίνεται να πραγματοποιείται σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού ή μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

1 σχόλιο:

  1. Μητσοτάκης και Τσιπρας άψογοι. Τους στηρίζουμε για το καλό της χώρας μας.Ευρωπαϊκή προοπτική μακριά από ακραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365