Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΥΑ Αλμωπίας: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την παρουσίαση του έργου Εκτίμηση Παρουσίας Αρσενικού και Λοιπών Ρυπαντικών Παραμέτρων

Δείτε τις φωτό
Ημερίδα για την παρουσίαση του έργου «Εκτίμηση Παρουσίας  Αρσενικού και Λοιπών Ρυπαντικών Παραμέτρων στα Υπόγεια και  Επιφανειακά Υδατικά Συστήματα σε Περιοχές της Περιφερειακής  Ενότητας Πέλλας - Αποτύπωση Υδρογεωλογικών Συνθήκων» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία.


Η Ημερίδα απευθύνθηκε σε οποιονδήποτε επιθυμούσε να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του  Προγράμματος «Διαχείριση Υδάτων» του Χρηματοδοτικού  Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) 2014-2021 στον άξονα «ΡΑ11- Βελτίωση της κατάστασης των υδατικών  συστημάτων» της Περιφέρειας Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.


Φορέας υλοποίησης της πράξης είναι ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων  Έρευνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη  Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας.


Παρόν μεταξύ άλλων ήταν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης μαζί με την Δημοτική του ομάδα, καθώς και ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.


Δείτε την ομιλία του προέδρου της ΔΕΥΑ Αλμωπίας Γιάννη Κετικίδη:


Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρε της ΔΕΥΑ, κύριες και κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι, κύριε πρόεδρε του Εμπορικού, Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού συλλόγου Αριδαιας, αξιότιμοι κύριες και κύριοι του εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αγαπητοί φίλες και φίλοι καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ σήμερα.   

Η σημερινή μας εκδήλωση αφορά σχετικά με την  «Εκτίμηση Παρουσίας  Αρσενικού και Λοιπών Ρυπαντικών Παραμέτρων στα Υπόγεια και  Επιφανειακά Υδατικά Συστήματα σε Περιοχές της Περιφερειακής  Ενότητας Πέλλας - Αποτύπωση Υδρογεωλογικών Συνθήκων».

Ο ρόλος της ΔΕΥΑ Αλμωπίας τόσο στη διαχείριση όσο και στην ποιότητα του νερού που παρέχεται στους πολίτες είναι πολύ σημαντικός: 

“Δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία”.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε και σας παρουσιάζεται σήμερα εκφράζει απόλυτα την ιδεολογία των στελεχών της ΔΕΥΑ για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών, και τη διαρκή εξέλιξη ώστε να αντιμετωπιστούν και οι πιο δύσκολες καταστάσεις που μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Τα ιδιαίτερα γεωλογικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής, μας εφιστούν την προσοχή στην εξεύρεση ασφαλών μονοπατιών στην διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού.     

Είναι άλλωστε γνωστά από το πρόσφατο παρελθόν πως τα προβλήματα με την συγκέντρωση του Αρσενικού δημιούργησε θέματα αμφισβήτησης ακόμα και έργων που κατασκευάσθηκαν με κοινοτικά κονδύλια καθιστώντας προβληματική την χρήση και με κινδυνο επιστροφής από την ΔΕΥΑ τεράστιων ποσών που δαπανήθηκαν για την κατασκευή τους. Και μιλάω για το δίκτυο υδροδότησης της πόλης της Αριδαιας από Σωσανδρα. 

Να καταθέσω ρητά όμως και από αυτό το βήμα πως ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΡΗΚΕ ΛΥΣΕΙΣ…. και εξασφάλισε ασφαλές πόσιμο νερό ώστε να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο δίκτυο. 

Κάτι ανάλογο πράξαμε και στην περίπτωση της Πιπεριάς που αντιμετώπιζε ίδιο πρόβλημα όπου και εκεί υπάρχει χρηματοδότηση και να πούμε και ένα νέο μόλις την Παρασκευή 2Δεκεμβριου πήραμε την άδεια ανόρυξης γεώτρησης οπότε θα προβούμε άμεσα σε νέα γεωτρηση και οριστική λύση στο προβλημα της Πιπεριάς, αλλά και των Τσακωνων και του Λουτρακιου. 


Λοιπόν όλα αυτά και πολλά περισσότερα θα είναι πλέον ευκολότερα αντιμετωπίσιμα χάρη στις έρευνες που θα παρουσιαστούν και οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο υλοποίησης του  Προγράμματος «Διαχείριση Υδάτων» του Χρηματοδοτικού  Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) 2014-2021 στον άξονα «ΡΑ11- Βελτίωση της κατάστασης των υδατικών  συστημάτων» της Περιφέρειας Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.


Φορέας υλοποίησης της πράξης είναι ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων  Έρευνας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,  το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη  Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας.

Να σημειώσουμε ότι όλο αυτό το εγχείρημα και τα αποτελέσματα του θα μας οδηγήσουν σε μεγάλες χρηματοδοτήσεις για την περιοχή και σε πολυ μεγάλα έργα πάνω σε αυτό τον τομέα.

Πατάμε γερά, πάμε μπροστά βοηθώντας τις τοπικές κοινωνίες.

Αξιολογήσαμε τις αναγκες και έχουμε πετύχει χρηματοδοτήσεις ύψους 6.000.000€ για αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Προμαχων, Εξαπλατανου, Χρυσής και Θηριοπετρας με ταυτόχρονη εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων τηλεμετρίας.  Μαζί με την δημιουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, και την επικείμενη αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Αριδαιας υλοποιούμε μεγάλα έργα  με προσθετική αξία για το μέλλον.

Σε δεύτερη φάση έχουμε ήδη μεριμνήσει και καταθέσαμε προτάσεις για να προχωρήσουμε σε αλλαγές υδρομετρητών με νέους, ψηφιακής τεχνολογίας, σε εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας και άλλων σύγχρονων συστημάτων παρακολούθησης δικτύων για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των δικτύων υδροδότησης.

αγωνιζόμαστε για ένα νερό που θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες και αυτό το νερό να είναι υγιεινό και καθαρό.

Να καλοσωρίσω λοιπόν τις εργασίες της ημερίδας στη ΑΡΙΔΑΙΑ,  και εκ μέρους όλων των στελεχών της ΔΕΥΑ Αλμωπίας και της Δημοτικής Αρχής να τονίσω  να συνεχίσουμε να ασκούμε με υπευθυνότητα το σημαντικό έργο που επιτελείται.

Η δυνατότητα των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικό νερό, είναι υπόθεση όλων μας.


Σας ευχαριστώ.


Δείτε φωτό:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365