Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Λήγει η προθεσμία τροποποίησης καταστατικού για τα αθλητικά σωματεία - Γράφει ο δικηγόρος Ευάγγελος Πατετσίνης

Του Ευάγγελου Πατετσίνη
Μέχρι 31/12/2022 έχουν προθεσμία να τροποποιήσουν τα καταστατικά τους τα αθλητικά σωματεία της χώρας κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των Ν. 4603/2019, Ν. 4726/2020 και Ν. 4809/2021. Οι βασικές αλλαγές που πρέπει να επέλθουν είναι η εναρμόνιση με τα άρθρα 3 και 5 του Ν.2725/1999, όπως αυτά τροποποιήθηκαν με τους παραπάνω νόμους, και αφορούν τη διαδικασία εκλογής των διοικητικών συμβουλίων και τα κωλύματα εγγραφής στο σωματείο.

 

Η διαδικασία της τροποποίησης περιλαμβάνει την προκήρυξη και διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα ψηφίσει την τροποποίηση του καταστατικού, την κατάθεση αίτησης στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο της περιφέρειας του σωματείου για έγκριση της τροποποίησης, τη δημοσίευση της απόφασης στον τοπικό τύπο, την καταχώρηση του τροποποιημένου καταστατικού στο Πρωτοδικείο και την ανάρτησή του στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Δεδομένου αφενός των πολλών και χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται και αφετέρου της περιορισμένης λειτουργίας των δικαστηρίων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, οι υπεύθυνοι των σωματείων που δεν έχουν προβεί ακόμα στην τροποποίηση καταστατικού οφείλουν να βιαστούν για να αποφύγουν την αυτοδίκαιη άρση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η παραπάνω προθεσμία (31/12/2022), όπως προβλέπει το άρθρο 30 του Ν. 4726/2020.

* Δικηγόρος Έδεσσας - Ευάγγελος Πατετσίνης

MA Sport Development and Management

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365