Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Συστάσεις Δήμου Αλμωπίας για τους καμένους κάδους

Δείτε την ανάρτηση του Δήμου Αλμωπίας

Δείτε την ανάρτηση του Δήμου Αλμωπίας:

Προσοχή


Ο Δήμος Αλμωπίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με τα απορρίμματα που τοποθετούν στους κάδους.


Σε συνέχεια περιστατικών πρόκλησης πυρκαγιάς σε κάδους ανακύκλωσης,  τα οποία σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Αλμωπίας τονίζει για άλλη μία φορά ότι δεν απορρίπτουμε σε κανέναν κάδο στάχτες και κάρβουνα από τζάκια, σόμπες κλπ χωρις να έχουν προηγηθεί οι κάτωθι ενέργειες, διότι υπάρχει πάντα σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.


Ιδιαίτερα για τους κάδους ανακύκλωσης, δεν προβλέπεται η απόρριψη στάχτης, διότι μεταξύ άλλων καταστρέφει και το ανακυκλώσιμο υλικό για το οποίο προορίζονται αποκλειστικά αυτοί οι κάδοι.


Η αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης τονίζει για ακόμα μια φορά ότι οι στάχτες πρέπει να συγκεντρώνονται σε μεταλλικά δοχεία, να παραμένουν εκεί για 1-2 ημέρες και να απορρίπτονται μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος ΜΟΝΟ στους κοινούς κάδους απορριμμάτων και πάντα μέσα σε πλαστικές σακούλες και εφόσον είμαστε απολύτως σίγουροι ότι έχουν σβήσει.


Η απόρριψη τέτοιου υλικού στους κάδους αποτελεί πράξη ασυνειδησίας αφενός λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς και αφετέρου λόγω καταστροφής τόσο των κάδων, όσο και της ίδιας της ανακύκλωσης, για την οποία έχουν φροντίσει συμπολίτες μας με ευαισθησία για το περιβάλλον.


Τέλος υπενθυμίζουμε ότι οι παραπάνω ενέργειες διώκονται ποινικά και επιβάλλεται πρόστιμο σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365