Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Ζευγάρι Ελλήνων δασκάλων και μέλος παραστρατιωτικής οργάνωσης σε καρτέλ ναρκωτικών (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις φωτό
Στην εξάρθρωση διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης η οποία δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή ναρκωτικών από την Ισπανία στην Ελλάδα και στη συνέχεια έσπρωχνε την κοκαΐνη και κάνναβη σε περιοχές της Αττικής, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ..


Αρχηγός του κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά ήταν ένας Κροάτης, με πλούσιο ποινικό παρελθόν, πρωτοπαλίκαρο του ένα μέλος της σερβικής παραστρατιωτικής ομάδα “Scorpion” και ανάμεσα στους φερόμενους ως διακινητές, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είναι κι ένα ζευγάρι Ελλήνων δασκάλων.   


Η Υποδιεύθυνση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, μετά από αξιοποίηση πληροφορίων και σε συνεργασία με την D.E.A Athens, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνέλαβαν έντεκα άτομα, εκ των οποίων εννέα μέλη του κυκλώματος. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην παρουσίαση της υπόθεσης που έγινε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν βαρύ ποινικό παρελθόν.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί εκτός από τα ναρκωτικά κατάσχεσαν και εκρηκτικές ύλες, οι οποίες ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί για ποιο λόγο τις είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες. Από τις ναρκωτικές ουσίες υπολογίζεται ότι το κύκλωμα θα αποκόμιζε το ποσό των 250.000 ευρώ, ενώ η εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, οι πλαστές ταυτότητες και τα όπλα που εντοπιστήκαν και στο κρησφύγετο της οργάνωσης στον Άλιμο έχουν διευρύνει τις έρευνες σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας με άλλες διωκτικές ευρωπαϊκές και μη Αρχές, για τη διερεύνηση εμπλοκής τους σε ευρύ φάσμα εγκληματικότητας. 


Από τους 11 συλληφθέντες, έξι είναι αλλοδαποί, τρεις Έλληνες και δύο Ελληνίδες. Μάλιστα από τα πέντε άτομα ελληνικής υπηκοότητας τα δύο είναι παντρεμένοι. Πρόκειται για έναν 31χρονο εκπαιδευτικό και μια 28χρονη δασκάλα.   


Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση της οργάνωσης άρχισε το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου, όταν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών πραγματοποίησαν ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικές αρχές η οργάνωση είχε επαγγελματική υποδομή και κατάρτιση, εξασφαλίζοντας μάλιστα τη συνεχή και αδιάλειπτη δράση της, ενώ τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους. 



Ο 45χρονος Κροάτης αρχηγός ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση και προμήθεια προς διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, την ενοικίαση κατοικιών βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπου έκρυβαν τα ναρκωτικά, καθώς και την ενοικίαση οχημάτων με τα οποία κινούνταν τα μέλη της οργάνωσης.


Ο 47χρονος Σέρβος που ήταν το δεξί του χέρι, έχει βαρύ ποινικό παρελθόν στη χώρα του για εκβίαση και παραβάσεις των νόμων για όπλα και πυρομαχικά.


Μάλιστα έχει εκτίσει και ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονίες ως μέλος της παραστρατιωτικής οργάνωσης “Scorpion”.


Τα υπόλοιπα εννέα μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. 


Τέλος σε έρευνες που έγιναν  σε σπίτια στις περιοχές του Αμαρουσίου, της Φιλοθέης, καθώς και σε AirBnB στον Άλιμο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 


20.480 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης, 

6.517 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 

194.3 γραμμ. κοκαΐνης, 

5 ζυγαριές ακριβείας, 

2 πλάκες εκρηκτικής ύλης «ΤΝΤ» βάρους -681- γραμμ., 

πυροκροτητής, 

εξοπλισμός κατασκευής εκρηκτικών υλών, 

αυτοσχέδιο ηλεκτρικό κύκλωμα, 

2 μέρη φιάλης και κομμάτι μετάλλου εμφανώς στρεβλωμένο, 

πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 59 φυσίγγια, 

10 κυνηγετικά φυσίγγια, 

taser, 

2 αυτοκίνητα, 

μοτοσικλέτα, 

41 κινητά τηλέφωνα, 

χρηματικό ποσό των 26.215 ευρώ, 

2 πλαστά ελληνικά δελτία ταυτότητας, 

3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τάμπλετ, 

αλεξίσφαιρο γιλέκο, 

δίπλωμα οδήγησης και διαβατήριο ξένων αρχών, 

πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων και 

κλειδιά σπιτιών. 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.









1 σχόλιο:

  1. Δάσκαλος δεν είσαι λόγω πτυχίου.Είσαι αν ασκείς λειτούργημα δασκάλου που θέλει πολλές ψυχικές δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365