Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

«Food Pass»: Εξάμηνη επιδότηση αγοράς τροφίμων σε χιλιάδες νοικοκυριά – Ποιους αφορά

Η επιδότηση θα αρχίσει από τον Φεβρουάριο του 2023

Η χορήγηση επιδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά για τις αγορές τροφίμων, για έξι μήνες, ήταν το γενναίο μέτρο που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, το βράδυ του Σαββάτου (17.12.2022), πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού. 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 650 εκατομμύρια, το οποίο είναι το σύνολο του ποσού που θα εισπράξει η κυβέρνηση από τα δύο διυλιστήρια.


Η επιδότηση θα αρχίσει από τον Φεβρουάριο του 2023, θα έχει διάρκεια έξι μήνες και θα καλύπτει μέχρι και το 85% των νοικοκυριών, ανακουφίζοντας 8.400.000 πολίτες. Το διάστημα αυτό, η Πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων. Φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ζαχαροπλαστεία ή ιχθυοπωλεία.


«Food Pass»: Τα ποσά, οι δικαιούχοι και η ψηφιακή κάρτα

Το μηνιαίο όριο αγορών για ένα άτομο είναι 220 ευρώ, ποσό που θα αυξάνεται με επιπλέον 100 ευρώ για κάθε άλλο μέλος και έως τα 1.000 ευρώ αγορών.


Η διαδικασία θα είναι απλή και ανάλογη του fuel pass, καθώς θα χορηγείται στους δικαιούχους μία ψηφιακή πιστωτική κάρτα. Οι δικαιούχοι θα μπορούν, επίσης, να εισπράττουν την ενίσχυση από τον τραπεζικό τους λογαριασμό στο 80% του ύψους της.


Η περίμετρος του μέτρου απλώνεται μέχρι και για εισοδήματα 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι. Με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.  


Κατά την ανακοίνωση του μέτρου, ο Πρωθυπουργός καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν σηκωθεί όρθιοι. 

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365