Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Market pass: Πώς θα κάνετε αίτηση, οι επιλογές για την πίστωση των χρημάτων και πότε θα καταβληθούν

Στο τέλος Φεβρουαρίου η πρώτη πίστωση σε δικαιούχους

Η διαδικασία για το «Market pass» ή «Food pass», που αφορά στην επιδότηση για αγορές από καταστήματα τροφίμων, θα «τρέξει» όπως και το «Fuel pass». Αυτό ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, δίνοντας διευκρινήσεις σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων. 


Για το «Market pass» ή «Food pass», οι πολίτες που ενδιαφέρονται για την επιδότηση αγορών σε καταστήματα τροφίμων θα πρέπει να υποβάλλουν μια αίτηση στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr. Όπως ακριβώς είχε γίνει και στην διαδικασία για το «Fuel pass», εξήγησε στον ΑΝΤ1 ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος. 


«Ο πολίτης έμπαινε και έκανε μια αίτηση για το «Fuel pass» δίνοντας ένα απλό στοιχείο. Έτσι και τώρα, θα κάνει την αίτηση ο πολίτης και θα φροντίσουμε εμείς να είναι συμπληρωμένα όλα τα άλλα στοιχεία. Με την έγκριση του πολίτη, θα μπορεί να γίνεται η αναζήτηση όλων των δεδομένων που αφορούν κάθε πολίτη, ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία» διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 


Απαντώντας σε ερωτήματα ανέφερε ότι «σε περίπτωση οικογένειας, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη ποιος μπορεί να κάνει την αίτηση, αλλά αφού είναι έγγαμη η σχέση θα μπορεί να κάνει ο ένας ή ο άλλος σύζυγος», καθώς και ότι «στο πλαίσιο των συστημάτων που έχουμε, υπάρχει άμεση ενημέρωση στοιχείων πχ. για την γέννηση ενός παιδιού. Εάν υπάρξει οριακά κάποια περίπτωση με γέννηση παιδιού πριν 1-2 ημέρες, θα το δούμε».


Δύο επιλογές για την πίστωση των χρημάτων

Όπως είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος, «θα γίνεται η αίτηση του πολίτη. Θα γίνεται αυτόματη αναζήτηση στοιχείων που θα κρίνουν εάν θα είναι επιλέξιμη η αίτηση του και ο πολίτης μετά έχει δύο επιλογές: να πιστωθεί το ποσό στην άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τηλέφωνο του, που πρέπει να διαθέτει τεχνολογία NFC) ή να πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του. Για να πριμοδοτήσουμε τις ψηφιακές κάρτες, το ποσό θα είναι μεγαλύτερο, ενώ εάν επιλεγεί κατάθεση στον λογαριασμό θα κατατεθεί το 80% του ποσού που θα έμπαινε στην άυλη κάρτα. Βάζοντας το κινητό του στο POS του καταστήματος, ο πολίτης θα μπορεί να πληρώσει».


Στο τέλος Φεβρουαρίου η πρώτη πίστωση σε δικαιούχους

«Η οικονομική ενίσχυση θα δίνεται ανά μήνα. Εάν δεν έχουν γίνει τα έξοδα που αναλογούν στον δικαιούχο για τον έναν μήνα, θα μεταφέρεται το ποσό της επιδότησης στον επόμενο μήνα και θα ισχύουν μέχρι το τέλος της ισχύος της ψηφιακής κάρτας. Η επιδότηση που αναλογεί στον κάθε δικαιούχο θα πιστώνεται κάθε μήνα από τον Φεβρουάριο και για ένα εξάμηνο, ασχέτως του ύψους των δαπανών του δικαιούχου», διευκρίνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365