Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Βέροια: Τοκογλύφος απειλούσε 49χρονο – Του δάνεισε 5.000€, πήρε πίσω 20.000€ και ήθελε και άλλα

Σύμφωνα με καταγγελία του 49χρονου θύματος

Στη σύλληψη ενός 53χρονου άνδρα για τα αδικήματα της εκβίασης και της τοκογλυφίας, προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βέροια, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας.


Σύμφωνα με καταγγελία του 49χρονου θύματος, ο συλληφθείς, εκμεταλλευόμενος την οικονομική του ανάγκη, του δάνεισε περίπου 5.000 ευρώ, με πολύ υψηλό επιτόκιο δανεισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δανεισμός έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021 και έως σήμερα, ο 49χρονος ισχυρίζεται ότι του έχει επιστρέψει τουλάχιστον 20.000 ευρώ. Όμως, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο 59χρονος συνέχιζε να του ζητά υπέρογκα χρηματικά ποσά αλλά και να απειλεί ότι θα κάνει κακό στον ίδιο και την οικογένειά του.


Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε να παραλαμβάνει από τον 49χρονο το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, ως μέρος οφειλής δανείου.


Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


• το προαναφερθέν χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ,

• το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ,

• τρία κινητά τηλέφωνα,

• ιδιόχειρες σημειώσεις με ποσά δανεισμού και οφειλών,

• ένα ιδιωτικό συμφωνητικό άτυπης σύμβασης δανείου με ημεδαπό.


Επίσης κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσε.


Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365