Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Το 78,6% των ανδρών κάνουν cybersex... τουλάχιστον κάθε μήνα -Γιατί το επιλέγουν

Μελέτη
Υψηλό είναι το ποσοστό των ανθρώπων, κυρίως των ανδρών, που επιλέγουν να κάνουν χρήση της τεχνολογίας για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές επιθυμίες και ορμές τους.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε νεαρούς Ελβετούς έδειξε ότι το 78,6% αυτών κάνουν cybersex τουλάχιστον κάθε μήνα. Άλλοι το επιχειρούν για ευχαρίστηση και άλλοι για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την αρνητική διάθεσή τους.


Οι άνθρωποι που το επιλέγουν είτε αποσκοπούν στη σεξουαλική ικανοποίηση, την ψυχαγωγία και την ενίσχυση της διέγερσης είτε το επιλέγουν για να διαχειριστούν το άγχος και την απογοήτευση, να ανακουφιστούν από την πλήξη, όπως και από τα καταθλιπτικά συμπτώματα και τη χαμηλή ικανοποίηση από τη ζωή.


Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο μελέτης αποτέλεσε το κυβερνοσέξ, δηλαδή η χρήση του διαδικτύου μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, laptop ή κινητού για τη συμμετοχή σε δραστηριότητες που ικανοποιούν σεξουαλικά, συμπεριλαμβανομένου του πορνογραφικού υλικού και της ανταλλαγής σεξουαλικών μηνυμάτων, σε 5.332 νεαρούς άνδρες που παρουσιάστηκαν στα κέντρα στρατολόγησης της Λωζάνης (γαλλόφωνα), του Windisch και του Mels (γερμανόφωνα).


Η μέση ηλικία τους ήταν τα 25 έτη.


Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Behavioral Addictions, ήταν ανεξάρτητη από τις διαδικασίες του στρατού: τα κέντρα στρατολόγησης χρησιμοποιήθηκαν για την ενημέρωση και την εγγραφή των συμμετεχόντων, αλλά αυτοί συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγιά τους εκτός του στρατιωτικού πλαισίου.


Συνολικά 5.516 άνδρες (ποσοστό ανταπόκρισης 73%) συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο, αλλά οι 184 ερωτηθέντες (3,3%) αποκλείστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365