Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Αριδαία: 83 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων - Χρ. Μπάτσης: «Πρωτόγνωρη κακοκαιρία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον 83 κλήσεις έγιναν στην πυροσβεστική
Τεράστια προβλήματα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει την περιοχή του δήμου Αλμωπίας και κυρίως την Αριδαία.


Τουλάχιστον 83 κλήσεις έγιναν στην πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και ισόγεια καταστήματα στην Αριδαία εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας. Τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκονται επί ποδός ώστε μεταφέρονται από το ένα περιστατικό στο άλλο.


Χρήστος Μπάτσης: «Πρωτόγνωρη κακοκαιρία»

Ο δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης συγκάλεσε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για “πρωτόγνωρη κακοκαιρία» και πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι συγκρίνουν την ένταση των φαινομένων με την πλημμύρα του 1979, κατά την οποία υπήρχαν και ανθρώπινες απώλειες.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ζημιές έχουν προκληθεί σε καταστήματα και υπόγεια στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας , στο γήπεδο του Αλμωπού και σε χωράφια, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε αρκετά σημεία στον δήμο. Ο δήμαρχος τόνισε ότι ιδιαίτερη ένταση είχαν τα φαινόμενα νωρίτερα το απόγευμα.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 83 κλήσεις για άντληση υδάτων και έκανε σχετικές ενέργειες σε 22 περιπτώσεις.


Εφόσον αύριο κοπάσει η κακοκαιρία , ο δήμος θα προχωρήσει σε καταγραφή για να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων στους πληγέντες. Όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜεΑ του δήμου Αλμωπίας, θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη, κλειστά.


Δείτε το ρεπορτάζ της ERT για τις πλημμύρες στην Aridaia365:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365