Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Ποιοι είναι κάποιοι κίνδυνοι του υπέρ-προγραμματισμού

Ποιοι είναι κάποιοι κίνδυνοι του υπέρ-προγραμματισμού
Ένα καλό σχέδιο, μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ μία επιτυχίας και μίας αποτυχίας. Παρόλα αυτά, ούτε ο υπερβολικός προγραμματισμός είναι θεμιτός. Ποιοι είναι όμως κάποιοι κίνδυνοι του υπέρ-προγραμματισμού; Θα τους βρείτε στην συνέχεια.


Περιπλέκετε υπερβολικά την διαδικασία


Ο πρώτος κίνδυνος που κρύβει ο υπέρ-προγραμματισμός είναι ότι περιπλέκει την κάθε διαδικασία. 


Μπορεί να έχετε κάποιο σχέδιο, του οποίου κάποια σημεία είναι πιο περίπλοκα και να χρειάζονται περισσότερη ανάλυση. Το κακό είναι, όταν κάνετε την ίδια λεπτομερή ανάλυση για όλα τα μέρη του σχεδίου και γράφετε αναλυτικά κάθε κομμάτι του σχεδίου σε ημερολόγια και σε σημειωματάρια Flexbook.


Είναι εύκολο να υπέρ-απλοποιήσετε ένα σχέδιο, όταν σκέφτεστε το κάθε βήμα που πρέπει να πραγματοποιήσετε και το τι μπορεί να πάει στραβά. 


Ενώ είναι καλό το να είστε προνοητικοί, η υπερβολική ανάλυση καταλήγει να είναι μεγάλο μειονέκτημα, για τον λόγο ότι θα δημιουργήσετε πολλά νέα και περιττά βήματα για την διαδικασία.


Όταν υπέρ-αναλύετε μία διαδικασία, επιτρέπετε να δημιουργηθούν νέα θέματα. Προσπαθήστε να κάνετε τα σχέδιά σας, όσο πιο απλά μπορείτε.


Χάνεστε στην φαντασία σας


Ένας άλλος κίνδυνος της υπερβολικής πολυπλοκότητας των σχεδίων σας, είναι ότι οδηγεί σε πολλές εικασίες και σε φανταστικά σενάρια. 


Όσο πιο πολύπλοκο είναι το σχέδιό σας, τόσο πιο εύκολο είναι να σκεφτείτε ακραίες περιπτώσεις και να δημιουργήσετε στο μυαλό σας αδύνατα σενάρια. 


Αυτό φυσικά, θα σας κάνει να απογοητευτείτε στην συνέχεια, όταν δείτε πως το σχέδιο δεν εκτελέστηκε έτσι όπως πιστεύατε ότι θα εκτελεστεί.


Γίνεστε αναβλητικοί και σπαταλάτε χρόνο


Όταν υπέρ-αναλύετε κάθε ενδεχόμενο και κάθε πιθανότητα του σχεδίου σας, καταλήγετε να αναβάλλετε την εφαρμογή του και να χάνετε χρόνο. 


Δεν είναι σωστό να θεωρείτε το σχέδιο πιο σημαντικό από την υλοποίηση του. Αυτό θα σας κάνει να χαθείτε στις σκέψεις σας και να μην προχωρήσετε στο να κάνετε το σχέδιό σας πράξη.


Μάλιστα, επειδή πάντα θα βρίσκετε νέες αδυναμίες στο σχέδιό σας, θα το αναβάλλετε όλο και περισσότερο και στο τέλος θα χάσετε το κίνητρό σας.


Δεν μπορείτε να δείτε καθαρά


Όσο πιο πολύπλοκο είναι ένα σχέδιο, τόσο λιγότερο σαφές είναι. Όταν το έργο σας χαρακτηρίζεται από σαφήνεια, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να προχωρήσετε στην εφαρμογή του, να το επεξεργαστείτε και να το κατανοήσετε σε βάθος. 


Αν δεν είναι σαφές το σχέδιό σας, δεν θα ναι σαφής ούτε η διαδικασία πραγματοποίησής του, ούτε το ποια είναι τα κίνητρά σας, ούτε το τι θα προσφέρει σε εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365