Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Μίνιμαλ στυλ: Πώς να το πετύχεις

Πώς να το πετύχεις
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο: Ναι, και αυτό το quote ταιριάζει στη μόδα, ειδικά όταν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο και αγαπημένο στυλ. Αυτό δεν είναι άλλο από το μίνιμαλ, το οποίο, όσο εύκολο κι αν μας φαίνεται στην υιοθέτησή του, τόσο δύσκολο είναι στην «εκτέλεσή» του.

Ειδικά όταν σπεύδουμε να αγοράσουμε πολλά fast fashion κομμάτια μαζί, λόγω των χαμηλών τιμών τους, δίνουμε μεγάλη έμφαση στο πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε. Είτε με layering, είτε με άλλους απροσδόκητους τρόπους, σαν αυτούς που βλέπουμε στο Emily in Paris, ρούχα «της στιγμής» συνδυάζονται κυρίως μαξιμαλιστικά.

Αν όμως αποφύγουμε την εστίαση στον θορυβώδη οπτικά χαρακτήρα της Emily και δώσουμε την προσοχή μας στη Sylvie, θα βρούμε ένα πρότυπο μίνιμαλ αισθητικής.

Και τώρα που έχουμε ένα παράδειγμα κατά νου, ας δούμε κάποια κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας που πληρούν τις προϋποθέσεις να γίνουν η μίνιμαλ βάση μας.

1. Το κασμιρένιο πουλόβερ

Ειδικά τον χειμώνα, είναι πιο εύκολα να υποπέσουμε σε στυλιστικά ατοπήματα, αφού ευνοείται το layering, μια τεχνική που μπορεί να γίνει η καταστροφή του μίνιμαλ. Με ένα μονόχρωμο, καλής ποιότητας πουλόβερ από κασμίρ, καθορίζεις τη μίνιμαλ αισθητική του outfit σου. Μαζί με ένα μονόχρωμο παλτό ίδιας ή συμπληρωματικής χρωματικής παλέτας, δημιουργείς ένα κομψοτέχνημα μινιμαλισμού. Άλλωστε, το κλειδί του μινιμαλισμού είναι οι ελάχιστες «κινήσεις» τις οποίες απαιτεί για να επιτευχθεί.

2. Το μονόχρωμο, statement παλτό

Τα statements στον μινιμαλισμό δεν βροντοφωνάζουν, αλλά καταφέρνουν να επιβάλλουν την παρουσία τους στον χώρο. Έτσι και το παλτό που σε περικλείει, οφείλει να είναι ένα υψηλής αισθητικής κομμάτι που θα ταιριάζει με τη συντριπτική πλειονότητα των ρούχων σου. Η συνδυαστική ικανότητα είναι άλλωστε αυτή που διακρίνει τα μίνιμαλ ρούχα από τα υπόλοιπα. Μην ξεχνάς ότι η μονοχρωμία του σου εξασφαλίζει και τη διαχρονικότητά του, οπότε κάθε επιλογή παλτό, όσο ακριβή κι αν σου φαίνεται σήμερα, θα αποσβεστεί με το πέρασμα των χρόνων.

3. Τα casual sneakers

Τι πιο μίνιμαλ από τα παπούτσια γυναικεία που έχουν τη μεγαλύτερη συνδυαστική ικανότητα και μπορούν να σε καλύψουν κάθε ώρα και στιγμή; Ένα ζευγάρι sneakers, τόσο διαχρονικής γραμμής όπως αυτά της Hogan, μπορούν να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου, σε όποιο μίνιμαλ επίπεδο κι αν αυτή κυμαίνεται. Ειδικά τα sneakers της Hogan, εξασφαλίζουν τη διαχρονικότητά τους μέσα από την ποιότητα κατασκευής τους, αλλά και της δυνατότητας που σου παρέχουν για να τα φορέσεις οποιαδήποτε στιγμή.

Ο μινιμαλισμός, όσο εύκολος κι αν φαίνεται στην επίτευξή του, είναι δύσκολο να παραμείνει κανείς «πιστός» σε αυτόν και το concept του. Αφαιρώντας το περιττό και κρατώντας την ουσία, όμως, έχουμε ήδη επιτύχει στην υιοθέτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365