Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Δήλωση Δημάρχου Αλμωπίας για ενίσχυση των κερασοπαραγωγών της Αλμωπίας

Δήλωση
Στην Αλμωπία καλλιεργούνται  49.651 (πενήντα χιλιάδες χονδρικά) στρέμματα κερασιών.

Σε παραγωγή υπολογίζεται 50 χιλιάδες στρέμματα επί 700 κιλά σε τονάζ υπολογίζεται 35 χιλιάδες τόνους.


Η φετινή χρονιά ήταν από τις δυσκολότερες καθώς έχει ανέβει το κόστος για την παραγωγή της καλλιέργειας κερασιάς και μαζί με τις χαμηλές τιμές διάθεσης, τις υψηλές τιμές των φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.


Τα  προβλήματα στην διάθεση του  προϊόντος, είτε λόγω του πολέμου της Ουκρανίας, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης, οδήγησαν τα νοικοκυριά και τους αγρότες του Δήμου Αλμωπίας, ώστε να συρρικνωθεί το εισόδημα μας, καθώς και εγώ προσωπικά ασχολούμαι με την καλλιέργεια κερασιάς.


Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, 

Κύριοι βουλευτές, ζητούμε να αποκατασταθεί με δικές σας  παρεμβάσεις ,πέρα από τις προβλεπόμενες και εννοώ τα πορίσματα του ΕΛΓΑ , η ενίσχυση των αγροτών που ασχολούνται με την καλλιέργεια κερασιάς ανάλογη με αυτά που προβλέψατε για τις άλλες καλλιέργειες. 

                                                                                          Δήμαρχος Αλμωπίας 

                                                                                          Χρήστος Μπάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365