Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Γιάννης Σηφάκης: Να κλείσουν οι πληγές με άμεση καταγραφή και αποζημίωση των πληγέντων στην Αριδαία

Δελτίο Τύπου

Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση να επανασχεδιάσουν και να υλοποιήσουν άμεσα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αριδαίας σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής που αυξάνει τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι χθεσινές βιβλικές εικόνες στην πόλη της Αριδαίας απαιτούν να υπάρξει εγρήγορση από όλους.


Άμεση ανακούφιση των πληγέντων, κυρίως καταστηματαρχών, αλλά και όλων όσοι επλήγησαν. Αποκατάσταση του γηπέδου του Αλμωπού.


Όμως όλοι πρέπει να σκεφθούμε ότι η χθεσινή πλημμύρα δεν ήταν αποτέλεσμα ενός ακραίου καιρικού φαινομένου που έγινε μια φορά το 1979 και επαναλήφθηκε μετά από  44 χρόνια. Μια από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, που τις βλέπουμε παντού στον κόσμο, είναι οι έντονες βροχές για μικρό χρονικό διάστημα που προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε γρήγορα σε αυτή την πραγματικότητα για να μην ζήσουμε χειρότερα ακόμη στο άμεσο μέλλον.


Ο Δήμος να διατηρεί το σύστημα ομβρίων καθαρό και συντηρημένο, τα φρεάτια ανοικτά και να κάνει περισσότερα φρεάτια στα σημεία που όλοι ξέρουμε ότι δεν επαρκούν.


Πολιτεία, Περιφέρεια και Δήμος να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν άμεσα έργα βελτίωσης στην παροχέτευση των νερών που έρχονται από την Πιπεριά και πίσω από το Δασάκι. Ποτέ μην ξεχνάμε ότι παλιά περνούσε ποτάμι μέσα απο το κέντρο της Αριδαίας ( από την εκκλησία, την κεντρική πλατεία, την Αγίου Δημητρίου κλπ) και η φύση έχει την τάση να επαναφέρει την πρότερη κατάσταση της. Όλοι να δεσμευτούν τώρα προεκλογικά ( βουλευτικές και Αυτοδιοικητικές εκλογές) ότι θα προωθήσουν άμεσα λύσεις στα πολύ σοβαρά αυτά θέματα προστασίας της ζωής και των περουσιών των πολιτών.


Σε ότι με αφορά δεσμεύομαι ότι θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα ασχοληθώ εφόσον μου δοθεί η δυνατότητα θεσμικής θέσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365