Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ξύλο σε καθηγητή, καπνογόνα και λιποθυμίες – Μαθητές στο νοσοκομείο

Μαθητές πήραν στο κυνήγι καθηγητή
Αθλιότητες σε ΕΠΑΛ στην Πάτρα με τα μαθήματα να τινάζονται στον αέρα. Μαθητές πήραν στο κυνήγι καθηγητή και άναψαν καπνογόνα, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική…

Σε αρένα με άγριο ξύλο και διαδοχικά χτυπήματα μετατράπηκε το σχολείο που συστεγάζονται το 2ο και το 6ο ΕΠΑΛ στην Πάτρα, με τη διεύθυνση να ειδοποιεί κάποια στιγμή ασθενοφόρα για τους μαθητές που είχαν λιποθυμήσει και την αστυνομία για να επιστρέψει η ομαλότητα. Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα 10 μαθητών της Γ’ Λυκείου άρχισε να κυνηγάει έναν καθηγητή που έτρεχε πανικόβλητος. Κάποια στιγμή, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, τον έπιασαν στα χέρια τους και άρχισαν να τον χτυπούν. Το επεισόδιο όμως δεν είχε ολοκληρωθεί.

Τα παιδιά άναψαν καπνογόνα και κάποιοι ήρθαν στα χέρια μεταξύ τους. Το σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου του 2023, με τα μαθήματα να τινάζονται στον αέρα. Όχι για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο σχολείο. Ο λόγος που πυροδότησε την «έκρηξη» των μαθητών παραμένει άγνωστος.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως στο σχολικό συγκρότημα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, καθώς χρειάστηκε να δοθούν οι πρώτες βοήθειες σε μαθητές που λιποθύμησαν, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Αστυνομία.

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα καταγράφονται ανάλογα περιστατικά, εξαιτίας των οποίων οι γονείς, αλλά και οι καθηγητές είναι ανάστατοι.

Η εφημερίδα «Γνώμη» επικοινώνησε με την Διευθύντρια Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, η οποία ενημερώθηκε άμεσα από τους Διευθυντές των σχολείων για το περιστατικό και πώς αντιμετώπισαν το επεισόδιο, δίνοντας σαφείς οδηγίες για την πάταξη τέτοιων φαινομένων εν τη γένεσή τους.

Όπως είπε «είναι αδιανόητο να δημιουργούνται τέτοια περιστατικά μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Δεν είναι μόνο απαράδεκτα, αλλά και επικίνδυνα και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. Δεν θα το επιτρέψουμε και όποιος είναι υπεύθυνος θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία».

4 σχόλια:

  1. Για τις αθλιότητες αυτές ευθύνεται το το ανύπαρκτο "εκπαιδευτικό" σύστημα, το οποίο από το δημοτικό ακόμη δημιουργεί σύγχυση στα μυαλά των παιδιών. Τα βιβλία είναι έτσι γραμμένα, ώστε τα παιδιά να μην προλαβαίνουν να αφομοιώνουν τις γνώσεις και στην ουσία να μην μαθαίνουν. Έτσι στο γυμνάσιο και ακόμα χειρότερα στο λύκειο τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα. Υπάρχουν οι λίγοι "καλοί" μαθητές με τους οποίους ασχολούνται οι καθηγητές και από κει και πέρα το χάος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χώρα όμως καταστρέφετε και κανενός αυτάκι δεν ιδρώνει

      Διαγραφή
    2. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει η οικογένεια..μετά το σχολείο και η κοινωνία

      Διαγραφή
  2. H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365