Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Χρ. Μπάτσης για την επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη: Ελπίδα, ότι πάλι με χρόνια με καιρούς δικά μας θα ναι (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε την ανάρτηση του Δημάρχου Αλμωπίας
Διαβάστε την ανάρτηση του Δημάρχου Αλμωπίας:


Συμμετείχα στην αντιπροσωπεία των Δημάρχων που επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη. 

Επισκεφτηκαμε τον Οικουμενικό πατριαρχη κ κ Βαρθολομαίο και είχα την ευκαιρία να του παραδώσω το 1ο λεύκωμα του Δήμου Αλμωπίας ,να συνομιλησω μαζί του και να τον προσκαλεσω στον Δήμο Αλμωπίας. 

Επισκεφτηκαμε την Παναγία των Βλαχερνων, το Μπαλουκλι όπου ως ΠΕΔΚΜ χρηματοδωτησαμε με το ποσό των 50000 την ανακατασκευή της στέγης από την πυρκαγιά που υπέστη. 

Επίσης είδαμε πολλούς χριστιανικους ναούς που συντηρούνται με νύχια και με δόντια. 

Επισκεφτηκαμε την Τριγλια όπου συμμετείχα στην Πατριαρχικη θεία λειτουργία και στον αγιασμό των υδάτων,δυστυχώς δεν δόθηκε η απαραίτητη άδεια και έτσι έγινε στον ιερό ναό της Τριγλιας .Επίσης επισκεφτηκαμε και το Δημοτικό σχολείο, όπου τώρα λειτουργεί ως πνευματικό κέντρο. 

Επισκεφτηκαμε την θεολογική σχολή της Χάλκης, καθώς και την βιβλιοθήκη της όπου φυλάσσονται βιβλία και πολύτιμα χειρόγραφα από το 1450. Επίσης μας παρέθεσε γεύμα ο Παναγιωτατος. 

Επίσης πήγαμε και στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και είδαμε την πρόοδο των εργασιών, καθώς χρηματοδωτησαμε τις επισκευές για την επισκευή του τρούλου με το ποσό των 50000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους ιερείς,για τον ιδιαίτερο ζήλο που έδειξαν,ξέρουν αυτοί. 

Θερμές ευχαριστίες στον σεβασμιωτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπολεως κ Βαρνάβα για την συμμετοχή του και την πολύ σημαντική καθοδήγηση του, σε όλο αυτό το ταξίδι στην πόλη των πόλεων. 

Μία αποστολή φτάνει στο τέλος της,

Μία αποστολή που έδωσε χαρά σε όσους επισκεφτηκαμε, ανακούφιση,  στήριξη, συμπαράσταση και κουράγιο για να συνεχίσουν να φροντίζουν τα μνημεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Μία επίσκεψη που προκαλεί ποικίλα συναισθήματα. 

Χαρά και συγκίνηση γιατί όπου και να κοιτάξεις ξέρεις ότι είναι  Ελλάδα .

Λύπη και στεναχώρια γιατί χάθηκαν .

Ελπίδα ,ότι πάλι με χρόνια με καιρούς δικά μας θα ναι

5 σχόλια:

  1. Χρήστο έγινε Η αρχή μπήκαμε στα κατατοπια τους οποτε με ένα σχέδιο και φορωντας την στολή θα πάρουμε την πόλη!Κωνσταντινούπολη γη ελληνική Χρήστο, οργάνωσε συλλαλητήριο στην πλατεία ταξιμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλαξε μπαταρίες αυτές κάηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και δώρο 3 μπάνια στα λουτρά.
    Σε καθημερινές μέρες έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρήστο η Αλμωπία είναι λίγη για να σε έχει δήμαρχο, παραιτησου και πάμε να πάρουμε τον δήμο Κωνσταντινούπολης και άσε τους καρατζοβιτες να κλαίνε που σε έχασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού απευθύνονται κάγκουρες που τα πιστεύουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365