Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Ταχύτατα οι αποζημιώσεις σε μήλα και αχλάδια – δρομολογούνται οι αποζημιώσεις στα ροδάκινα

Δελτίο Τύπου Διονύση Σταμενίτη

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε Σταμενίτη και Τσαβδαρίδη: «Ταχύτατα οι αποζημιώσεις σε μήλα και αχλάδια – δρομολογούνται οι αποζημιώσεις στα ροδάκινα».

Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό Αγροτικής κ. Γιώργο Γεωργαντά είχαν σήμερα (09 Ιανουαρίου 2023) οι Βουλευτές της ΝΔ Πέλλας και Ημαθίας κ.κ. Διονύσης Σταμενίτης και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ως μέλη πολυμελούς αντιπροσωπείας από τους δύο Νομούς. Από την Π.Ε. Πέλλας συμμετείχαν επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δάνης Τζαμτζής και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου.

Θέμα της συνάντησης, η ανάγκη ταχύτερης και δικαιότερης καταβολής αποζημιώσεων στους μηλοπαραγωγούς και στους αχλαδοπαραγωγούς Πέλλας και Ημαθίας για τη μείωση του εισοδήματός τους, λόγω των συνθηκών της αγοράς αλλά και στους ροδακινοπαραγωγούς των δύο Νομών για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τις περσινές βροχοπτώσεις Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου.

Τόσο ο κ. Σταμενίτης όσο και ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισαν ότι η θετική αλλά και γρήγορη ανταπόκριση του Υπουργείου στο φλέγον αυτό ζήτημα για τους παραγωγούς των δύο Νομών είναι κομβικής σημασίας στους δύσκολους αυτούς καιρούς για την πρωτογενή παραγωγή, τονίζοντας τη βεβαιότητά τους ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ θα πράξει για ακόμη μία φορά τα δέοντα για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων παραγωγών δύο Νομών, που αποτελούν τα οχηματαγωγά της αγροτικής παραγωγής της χώρας.

Ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύθηκε ότι και τα μήλα και αχλάδια της Πέλλας και της Ημαθίας, από τη στιγμή που έχουν ήδη σταλεί οι τεκμηριώσεις από τις τοπικές ΔΑΟΚ, θα αποζημιωθούν οικονομικά με οριζόντιο τρόπο και ανάλογα με την ποικιλία, όπως αυτά των άλλων περιοχών της χώρας που υπέστησαν ζημιές και έχουν αντίστοιχη τεκμηρίωση ζημιάς. Όσον δε αφορά στο ύψος των αποζημιώσεων, ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν αμέσως και εν συνεχεία θα επιδιωχθεί το συντομότερο δυνατόν να γίνουν και οι πληρωμές.

Αναφορικά με την αποζημίωση για τα ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν και αυτές το ταχύτερο δυνατόν, ενδεχομένως μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όπου και θα αναφέρονται οι ποικιλίες που αποζημιώνονται με βάση την αξιολόγηση και το εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ καθώς και συγκεκριμένα ποσά ανά στρέμμα. Οι δε πληρωμές θα ακολουθήσουν και αυτές αμέσως μετά.
 

2 σχόλια:

  1. xefthles. rodakina tipota akoma ta kerasia apo thn vroxoptosh akoma prodotes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την ταχύτητα που δώσανε και τα σπαραγγια από περησει μιλάμε για πολύ ταχύτητα.για γέλια και για κλάματα τόση κοροϊδία και τσιπα καμία βρε ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365