Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Λάκης Βασιλειάδης: Για την αναγγελία ενίσχυσης σε ροδάκινα, βερίκοκα, μήλα και κάστανα

Δελτίο Τύπου

Την ανακοίνωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μετά από συνεδρίαση ομάδας εργασίας για το συντονισμό των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων, της αποστολής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγγελίας χορήγησης κρατικής ενίσχυσης για την αποζημίωση καλλιεργειών που αφορούν στα επιτραπέζια ροδάκινα, συμπύρηνα, νεκταρίνια, βερίκοκα, μήλα και κάστανα, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας λόγω των επιπτώσεων του Πολέμου στην Ουκρανία, σχολίασε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης.


Η αναγγελία αφορά ποικιλίες καλλιεργειών στην επικράτεια, όπως αυτές τεκμηριώνονται από τα αντίστοιχα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα ενισχύονται τα επιτραπέζια ροδάκινα, συμπύρηνα, νεκταρίνια και βερίκοκα τα οποία υπέστησαν ζημία λόγω βροχοπτώσεων 40%, με τιμή 135€/στρέμμα και 50%, με τιμή 150€/στρέμμα. Επίσης, ενισχύονται τα μήλα, ανά ποικιλία, κλιμακωτά σε 250-300€/στρέμμα, βάσει του αξιολογημένου ζημιογόνου αποτελέσματος. Στις αποζημιώσεις αυτές κατά περίπτωση συνυπολογίζεται και η επιβάρυνση λόγω φυτοϋγειονομικών προσβολών (καρπόκαψα). Τέλος, ενισχύονται τα κάστανα στην επικράτεια, με 150€/στρέμμα, ως αποτέλεσμα των ζημιογόνων παραγωγικών παραμέτρων και της ιδιαίτερης φυτοϋγειονομικής προσβολής.


Ο Βουλευτής ανέφερε πως -σε μια χρονιά όπου είναι αδύνατο να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα στο σύνολό του- η απόφαση αυτή αναγνωρίζει το πρόβλημα, συνδράμει στη στήριξη των αγροτών και αποτελεί καλή βάση για τη συνέχεια και σε άλλες καλλιέργειες. Από την πλευρά του, ο Λάκης Βασιλειάδης αφού επισκέφτηκε καλλιέργειες και συνεταιρισμούς σε όλη την Πέλλα, μετέφερε, με σειρά ενεργειών του, την αγωνία του αγροτικού κόσμου και το εύρος της ζημιάς.Για μια ακόμα φορά, όπως τόνισε ο Βουλευτής, η Κυβέρνηση και ο κ. Γεωργαντάς δείχνουν τη βούληση της ουσιαστικής, αντικειμενικής και δίκαιης ενίσχυσης των πραγματικά ζημιωμένων παραγωγών. Αναλυτικά οι ποικιλίες ανά καλλιέργεια, καθώς και οι κλίμακες θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους φορείς, ενώ συνεχίζεται η επεξεργασία στοιχείων που τεκμηριώνουν τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος από ζημιές και σε άλλες καλλιέργειες, οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, για τις οποίες ο Βουλευτής έχει υποστηρίξει την ανάγκη ενίσχυσής τους, καθώς υπάρχουν δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματα.


Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου στο σύνδεσμο https://bit.ly/3XHBJ35

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365