Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Διπλάσια η τιμή των καυσόξυλων σε σύγκριση με πέρυσι αλλά... μονόδρομος για κάποιους

Οι τιμές έχουν διπλασιαστεί από πέρσι
Διπλάσια είναι η τιμή στα καυσόξυλα σε σχέση με πέρσι, αλλά παρόλα αυτά είναι «ανάρπαστα» καθώς παραμένουν πιο οικονομικά σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης ή το φυσικό αέριο. 


Ειδικά όσοι διαθέτουν στα σπίτια τους τζάκι ή σόμπα δεν έχουν άλλοι επιλογή.


«Έξω ακούμε τρέλες τιμές. 135 € όλα τα ξύλα, 125 το κυβικό», λέει στο mega η Τασούλα Χαραλαμπίδου, έμπορος καυσόξυλων.


Οι τιμές έχουν διπλασιαστεί από πέρσι. Σε πολλές περιπτώσεις το κυβικό έχει 120 – 130 ευρώ, ενώ πέρσι είχε περίπου στα 60 – 100 ευρώ.


Πολλοί παραγγέλνουν το λιγότερο που μπορούν, ένα τσουβάλι που κάνει 12 – 13 ευρώ από 10, ίσα ίσα για να βγάλουν μια – δυο ημέρες,


«Ο κόσμος με το σακί αγοράζει, μικρότερες ποσότητες».


Σε μηνιαία βάση το επιπλέον κόστος για ένα σπιτικό μπορεί να είναι από 30% έως 50% πάνω και από 120 – 200€ σε ευρώ.


Οι έμποροι τονίζουν πως ο καταναλωτής θα πρέπει να κοιτάει εκτός από την ποσότητα και την τιμή και την ποιότητα και να προτιμάει απογυμνωμένα στεγνά ξύλα με μεγάλη θερμαντική απόδοση.



1 σχόλιο:

  1. Καθολου διπλασια,κανονηκα τοσο επρεπε να ηταν η τιμη ολα τα προηγουμεα χρονια.Ειναι μια απο τις ποιο δυσκολες δουλειες του κοσμου,και για να μην κραξετε με αυτα που γραφω τα παραπονα σας στις κυβερνησεις που εχουν μισθους πεινας και την θερμανση τους την πληρωνει ο Λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365