Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Λ. Βασιλειάδης: Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αλμωπία - Έκτακτη Ανάγκη σε όλους τους Δήμους (ΦΩΤΟ)

Δείτε την ανάρτηση του Βουλευτή Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη

Δείτε την ανάρτηση του Βουλευτή Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη:


Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αλμωπία - Έκτακτη Ανάγκη σε όλους τους Δήμους

Βρέθηκα πριν λίγο στην Αριδαία όπου εκδηλώθηκαν από το πρωί και συνεχίζονται έντονα καιρικά φαινόμενα που προξένησαν ζημιές σε υποδομές, σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Είδα την καταστροφή, μίλησα με πολίτες και καταστηματάρχες, τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη.

Δυστυχώς το φαινόμενο είναι ακόμα σε ένταση.

Επικοινώνησα ήδη με τον Υφυπουργό Υπεύθυνο για την Κρατική Αρωγή κ. Χρ. Τριαντόπουλο. Ζήτησα να γίνει άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για την  καταγραφή όλων των ζημιών.

Επικοινώνησα επίσης με το γραφείο του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Κρίσης κ. Ευ. Τουρνά όπου ενημέρωσα για την κατάσταση και την ανάγκη συνδρομής των δυνάμεων.

Ήδη υπήρξε ενίσχυση με 12 άτομα από την 2η ΕΜΟΔΕ, με 6 αντλητικά συγκροτήματα και 5 οχήματα από όμορες υπηρεσίες με 3 άτομα πλήρωμα έκαστο για ενίσχυση της ΠΥ Αριδαίας.

Ο Δήμος Αλμωπίας και η Αντιπεριφέρεια θα προχωρήσουν στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης και πιθανόν θα ακολουθήσουν και οι άλλοι Δήμοι της Πέλλας. 

Αυτό που προέχει τώρα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και έπειτα η καταγραφή των ζημιών σε σπίτια, καταστήματα και περιουσίες.

Θα παρακολουθώ απο κοντά μέχρι να επέλθει η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών, πάντα σε πλήρη συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους.


6 σχόλια:

  1. Από την παραλλαγή κατάλαβα ότι είναι ο βολίδας αυτός που είναι πλάτη,Τέλος μακράν ο καλύτερος.. βοηθούσε τα πάντα και τους πάντες!!Ο καλύτερος εθελοντής πυροσβέστης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν κυρώσεις σε αρμόδιους για κακή λειτουργία; Ή όλα θα τα ρίχνουμε στη φύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι βουλευτές του νομού καλύτερα να σιωπούν από το να λαλούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι βουλευτές του νομού καλύτερα να σιωπούν από το να λαλούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365