Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με τον ΥΠΑΑΤ Γεωργαντά για τα μήλα της Πέλλας

Δελτίο Τύπου
Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, με αφορμή την έναρξη αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς μήλων που υπέστησαν απώλεια εισοδήματος την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης, των προβλημάτων στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας και συγκομιδής, ζητημάτων που παρουσιάσθηκαν στις αγορές του εξωτερικού καθώς και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Όπως ενημέρωσε τον Βουλευτή ο Υπουργός, η καταβολή de minimis ξεκινά από την ΠΕ Λάρισας όπου υπάρχουν για την ώρα ολοκληρωμένα στοιχεία για τις πραγματικές επιπτώσεις στην παραγωγή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανάλογη διαδικασία και για άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης μετέφερε στον Υπουργό την πραγματική εικόνα της κατάστασης στην ΠΕ Πέλλας και τη ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί ομοειδών προϊόντων και τόνισε πως είναι απαραίτητο η Πέλλα να είναι μέσα στις επόμενες αποζημιώσεις.

Τις επόμενες ημέρες ο Λάκης Βασιλειάδης θα πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων σε θεσμικούς φορείς της Πέλλας, για να ενημερωθεί για την πορεία και το εύρος της συλλογής των στοιχείων. Ήδη, όπως τον ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ολοκληρώνεται η συλλογή στοιχείων που αποδεικνύουν τη ζημιά, τόσο από τη ΔΑΟΚ όσο και από ομάδες παραγωγών, και θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες. Ο Βουλευτής ζήτησε ανάλογη έκθεση να εκπονηθεί και από την αρμόδια υπηρεσία του οικείου υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365