Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Τι θα χρειαστείτε όταν μετακομίζετε σε έναν οίκο ευγηρίας

Τι θα χρειαστείτε όταν μετακομίζετε σε έναν οίκο ευγηρίας
Αν εσείς ή κάποιος δικός σας άνθρωπος μετακομίζει σε έναν οίκο ευγηρίας, είναι σημαντικό να έχει προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία, για αυτή την αλλαγή. Αρχικά, ο ηλικιωμένος θα χρειαστεί να φέρει μαζί του αντικείμενα, που θα κάνουν το νέο του χώρο να μοιάζει σαν στο σπίτι του και θα κάνουν την καθημερινότητά του πιο άνετη. Ακολουθούν ορισμένα αντικείμενα που πρέπει να έχει μαζί του κάθε άνθρωπος, που μεταφέρεται σε έναν οίκο ευγηρίας:


1. Προσωπικά αντικείμενα, όπως οικογενειακές φωτογραφίες, έργα τέχνης και ειδικά ενθύμια, για να διακοσμήσει το δωμάτιο του.

2. Άνετα κλινοσκεπάσματα και λευκά είδη, καθώς και μια αγαπημένη κουβέρτα ή ένα ριχτάρι.

3. Ρούχα και παπούτσια που φοριούνται εύκολα και είναι άνετα.

4. Καλλυντικά, όπως οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν και σαπούνι.

5. Φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων τυχόν συνταγογραφούμενων φαρμάκων, φαρμάκων χωρίς συνταγή, βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής.

6. Μια μικρή τηλεόραση, ένα DVD player, καθώς και οποιεσδήποτε αγαπημένες ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές, ώστε να περνάει ευχάριστα η ώρα στο δωμάτιο.

7. Μερικά καλά βιβλία, για να κρατούν συντροφιά στον ηλικιωμένο, τις ώρες που περνάει μόνος του.

8. Ένα ημερολόγιο ή μια ατζέντα, για να καταγράφει τις σκέψεις του και να οργανώνει το πρόγραμμά του.

9. Ένα μικρό φορητό ραδιόφωνο ή μία συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, καθώς και τυχόν αγαπημένα CD.

10. Έναν μικρό φορητό ανεμιστήρα ή θερμαντήρα, ανάλογα με την εποχή.


Είναι σημαντικό να θυμάστε, ότι ο οίκος ευγηρίας μπορεί να έχει ορισμένους κανόνες και περιορισμούς, σχετικά με το τι μπορεί να μεταφερθεί εκεί. Οπότε καλό θα ήταν να συνεννοηθείτε με το προσωπικό, πριν φέρετε μεγάλα ή βαριά αντικείμενα. Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να έχετε κατά νου τον διαθέσιμο χώρο του δωματίου, καθώς καλό θα ήταν να μη γεμίσει με πολλά αντικείμενα, που θα δυσκολέψουν τον ηλικιωμένο κατά τις μετακινήσεις του.


Είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου, ότι ένα γηροκομείο δεν είναι μόνο ένα μέρος για να ζείτε, αλλά και ένα μέρος για να κοινωνικοποιείστε και να συμμετέχετε σε δραστηριότητες. Επομένως, είναι σημαντικό ο ηλικιωμένος να έχει μαζί του αντικείμενα που μπορεί να μοιραστεί με άλλους, όπως ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, ή ακόμη και ένα μουσικό όργανο.


Εν κατακλείδι, όταν κάποιος μετακομίζει σε ένα γηροκομείο, είναι σημαντικό να φέρει αντικείμενα, που θα κάνουν τον χώρο να του θυμίζει το σπίτι του, και που θα κάνουν την καθημερινή ζωή του πιο άνετη. Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με έναν οίκο ευγηρίας, μπορείτε να αναζητήσετε το όνομα ενός στο ίντερνετ και να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365