Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Κραυγή αγωνίας από τους φαρμακοποιούς: «Σήμερα εφημερεύουμε και δεν έχουμε ντεπόν»

Κραυγή αγωνίας
«Από Φεβρουάριο και βλέπουμε…», λένε οι φαρμακοποιοί όταν ερωτώνται για το πότε θα αποκατασταθεί το μεγάλο πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης.

Δεύτερη ημέρα του νέου έτους και στα ράφια των φαρμακείων δεν υπάρχουν αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, αντισταμινικά, εισπνεόμενα, σκευάσματα για κρυολογήματα και ιώσεις, ούτε και για χρόνιες παθήσεις όπως είναι η οστεοπόρωση, ο διαβήτης και διάφορα ψυχικά νοσήματα.


«Σήμερα είμαστε εφημερία και δεν έχουμε ντεπόν», λέει στο Dnews ο Άνδρες Λουλακάκης, φαρμακοποιός στο κέντρο της Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε τώρα, αλλά τουλάχιστον δυο μήνες πριν.


Την ίδια ώρα εξαιτίας αυτής της κατάστασης και της μεγάλης έξαρσης νέων μορφών γρίπη,ς οι κλινικές των νοσοκομείων έχουν γεμίσει ασφυκτικά, ειδικά τα παιδιατρικά, αφού ο κόσμος απευθύνεται εκεί επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στο σπίτι ακόμα και τα πιο απλά περιστατικά.


«Να σταματήσουν τώρα οι παράλληλες εξαγωγές και να διατεθούν τα φάρμακα στην αγορά αντί να τα στέλνουν οι φαρμακευτικές στο εξωτερικό, ιδίως τα εξιδανικευμένα σκευάσματα», λένε οι εκπρόσωποι του κλάδου στα Dnews.


Αντιμετωπίζουν, μάλιστα, με δυσπιστία τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας ο οποίος ζήτησε από τις εγχώριες βιομηχανίες να παρασκευάσουν γενόσημα λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα πάρει καιρό να για ξεκινήσει.


Από την πλευρά του το μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θανάσης Παπαθανάσης, εξηγεί πως το ζήτημα ανέκυψε λόγω των ελλείψεων πρώτων υλών, των δυσκολιών στις γραμμές παραγωγής, των προβλημάτων στη διακίνηση και βεβαίως λόγω της μεγάλης αυξήσεις των ιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365