Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας & Αλμωπίας: Στήριξη στους Αγρότες

Δελτίο Τύπου
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στον αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων που διεκδικούν την ενίσχυση και υποστήριξη της παραγωγής και του εισοδήματος τους.

Ο αγροκτηνοτροφικός κλάδος οδηγείται  σε αφανισμό  από τις πολιτικές της Κυβέρνησης  με άμεσες επιπτώσεις και στο ήδη χαμηλό εισόδημα των εργαζόμενων που δουλεύουν εποχιακά στα Κονσερβοποιεία και Διαλογητήρια αφού δεν υπάρχει η πρώτη ύλη.

Όταν ο πρωτογενής τομέας παραγωγής είναι εξαθλιωμένος οικονομικά, έχει άμεσο αντίκτυπο και σε όλη την αγορά.

Ενώ το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων αυξάνεται θεαματικά οι τιμές των προϊόντων μειώνονται δραματικά.

Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της και την στάση της απέναντι στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και να δώσει λύση στα δίκαια αιτήματα τους που είναι:
 
- Άμεση αναπλήρωση του εισοδήματος σε όλους τους κερασοπαραγωγούς που είτε καταστράφηκε η παραγωγή τους από τις βροχοπτώσεις, είτε πουλήθηκε σε τιμές κάτω του κόστους.
- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. 
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.
- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ  ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.
 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365