Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Θα αποζημιωθούν οι μηλοπαραγωγοί της Πέλλας, διαβεβαίωση Γεωργαντά προς Τζαμτζή – Γιάννου.

Δελτίο Τύπου
Τη διαβεβαίωση ότι θα αποζημιωθούν οι μηλοπαραγωγοί της Πέλλας, με βάση τα ισχύοντα σε άλλες περιοχές, έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Γεωργαντάς, στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή και τον Δήμαρχο Έδεσσας, Δημήτρη Γιάννου, κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Ο κ. Τζαμτζής ενημέρωσε επιπλέον τον Υπ.Α.Α.Τ. για την απώλεια εισοδήματος των παραγωγών ροδάκινων, νεκταρινιών, ακτινιδίων, δαμάσκηνων, αχλαδιών, κάστανων και άλλων προϊόντων της Πέλλας. Επανέφερε το θέμα της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών σπαραγγιού, στην Αλμωπία,  εξαιτίας του αεροχείμαρρου της 8ης Φεβρουαρίου 2021, για το οποίο η Π.Ε. Πέλλας έχει καταθέσει φάκελο με πλήρη στοιχεία.  

«Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υποβάλουμε τις προτάσεις μας, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τις οποίες επεξεργάζεται η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας» δήλωσε ο κ. Τζαμτζής κατά τη συνάντηση με τον κ. Γεωργαντά, τονίζοντας ότι  «ο Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία της Κυβέρνησης να στηρίξει οικονομικά τους αγρότες, που υπέστησαν απώλεια του εισοδήματός τους και διαβεβαίωσε ότι εντός των επομένων ημερών θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τις ενισχύσεις στα ροδάκινα και τις άλλες καλλιέργειες». 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, συζήτησε με τον ΥΠ.Α.Α.Τ. και το θέμα των αντιχαλαζικών διχτυών και όπως τόνισε, σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες με τους δικαιούχους του προγράμματος. 

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης, την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης ακινήτων, από το ΥΠ.Α.Α.Τ. στην Π.Ε. Πέλλας, όπως της έκτασης του πρώην ΚΕΓΕ Σκύδρας και έκτασης στο Δήμο Αλμωπίας, καθώς τα ακίνητα αυτά ήδη έχουν παραχωρηθεί από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. 

Νωρίτερα, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Έδεσσας, συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο και συζήτησαν τη νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση των ανταλλάξιμων εκτάσεων και οικοπέδων στις περιοχές Ντερέ, Άγιος Μάρκος και Καραμάν της Έδεσσας καθώς επίσης και των εκτάσεων πέριξ των πρώην στρατοπέδων Φιλιππάκου και Καψάλη. «Το σχετικό νομοσχέδιο τις επόμενες μέρες θα δοθεί προς διαβούλευση», τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος. 

Ο Υφυπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε, επιπλέον, ότι θα παραχωρηθεί στο Δήμο Έδεσσας το δημόσιο κτήμα με ταυτότητα ΑΒΚ 460, έκτασης περίπου 37 στρεμμάτων, (στρατόπεδο Πηλίκα Καλέντζου), μόλις επιβεβαιωθεί ότι το ακίνητο ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365