Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Η ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων από την πλημμύρα

Δελτίο Τύπου

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων από την πλημμύρα στην Αριδαία και ζητά άμεσες αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά έργα προστασίας της ζωής και των περιουσιών.


Η άμεση καταγραφή των ζημιών σε καταστήματα και υπόγεια κατοικιών αλλά και σε άλλους χώρους που πλημμύρισαν και η αποζημίωση των πληγέντων πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα όλων και η απαραίτητη πρώτη ενέργεια. Ιδίως σε μια εποχή που η ακρίβεια και η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών είχε δημιουργήσει ήδη μια ασφυκτική κατάσταση στους επαγγελματίες της Αριδαίας αυτό με την πλημμύρα ήταν το κερασάκι στην τούρτα του αδιεξόδου τους.  


Η χθεσινή μεγάλη πλημμύρα στην πόλη της Αριδαίας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αιφνιδιάστηκε  πλην, ίσως, των αρμοδίων . Σε όλο τον κόσμο πλέον λόγω του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής παρατηρούνται συχνά έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα πλημμυρικά φαινόμενα.


Στην Αριδαία μάλιστα την οποία παλιότερα διέσχιζε ποτάμι περνώντας από το κέντρο της η ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης είναι εκ των ων ουκ άνευ για την προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών.


Είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να διατηρεί καθαρά τα φρεάτια και λειτουργικό το σύστημα αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων καθώς και να το βελτιώνει συνεχώς με την κατασκευή νέων φρεατίων όπου λιμνάζουν νερά σε κάθε μεγάλη νεροποντή.


Όμως είναι υποχρέωση και της Πολιτείας, της Περιφέρειας κυρίως αλλά και της ίδιας της Δημοτικής Αρχής να συνεργαστούν άμεσα για την μελέτη και εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης από τα νερά που έρχονται από δυτικά και από τα βόρεια της.


Φθάνουν τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα , η δέσμευση όλων και η άμεση δράση είναι πλέον απαίτηση των πολιτών της Αλμωπίας.

                                                                                                                  ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

6 σχόλια:

  1. τζάμπα μιλάτε για σοβαρά θέματα εκει στο Σύριζα.Ο κάτοικος της Αλμωπίας θέλει κουτόχορτο, εθνικισμούς, να βρίζεις στα σκόπια ,να πας στην Κωνσταντινούπολη να σκοτώσεις όλους τους τουρκους κλπ.Τι να λέμε τώρα? ποια καιρικά και οικονομικά θέματα? Έχεις σημαία στο μπλακόνι σου? τέλος είσαι και ο πρωτος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1)Είμαι σίγουρος ότι είσαι ένας εξ'αυτών που τους ταϊζει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
      2)Είσαι ένας απ'αυτούς που γεννήθηκε σε κάποιο κράτος που δεν είχε σύνορα, γλώσσα, σημαία, άρα λοιπόν για πιο λόγω ζείς στην ΕΛΛΑΔΑ , που έχει και σύνορα και γλώσσα και σημαία και κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Για τη ζούγκλα είσαι αργόσχολε.

      Διαγραφή
  2. Έτσι σύντροφε.
    Ραφαλ ή ντεπον
    Θα ρίξετε τον φράχτη.
    Η θάλασσα δεν εχει σύνορα
    Συλλαλητήριο στο μνημόσυνο της Μαρίας στον Έβρο.
    Και άλλα πολλά.


    Το θεμα γιατί πλημμύρισε η Αριδαία δεν αφορά την κεντρική πολιτική εξουσία.
    Αλλά τους τοπικούς πολιτικούς άρχοντες
    Δήμαρχο, περιφέρεια κλπ.
    Αυτοί είναι που πετάνε αετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΔΩΣΤΕ ΧΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν θυμάμαι καλά,την μισή Κύπρο την χάρισαν κάτι συγγενείς σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μοιάζετε και σεις με αυτούς τους συγγενείς.ο φασισμός είναι νοοτροπία.και σεις πολλές φορές αποφασίσατε και διαταξατε.και σίγουρα δεν είστε αριστεροι

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365