Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι έλληνες πολιτικοί που θα δώσουν το παρών

Διευρύνεται ο αριθμός των Ελλήνων πολιτικών που θα παραστούν στην κηδεία
Διευρύνεται ο αριθμός των Ελλήνων πολιτικών που θα παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες σχεδόν βέβαιο θεωρείται πως θα δώσει το παρών ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προσανατολίζεται να παρευρεθεί και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έχει δηλώσει πως θα δώσει το παρών ο υπουργός, Μάκης Βορίδης.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία μάλιστα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Τατόι για να επιθεωρήσει τις εργασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το παρών θα δώσει σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είναι και βαφτισιμιά του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, καθώς επίσης οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης, και Περικλής Μαντάς, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” είχε τονίσει πως αν δεν έπρεπε να βρίσκεται στο Κουβέιτ τη Δευτέρα, θα ήταν παρών στην κηδεία. Εκεί θα τον εκπροσωπήσει η σύζυγός του, Ευγενία Μανωλίδου.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα έρθει στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ αναμένεται να παρευρεθεί στη Μητρόπολη, ως εκ του θεσμικού του ρόλου ως περιφερειάρχης Αθηνών, ο Γιώργος Πατούλης.

Σύσκεψη υπό τον Θεδωρικάκο για τα μέτρα ασφαλείας λόγω της κηδείας

Διευρυμένη σύσκεψη, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (14/01) το μεσημέρι στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του υπουργείου, αναφορικά με τα μέτρα που θα ληφθούν λόγω της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και αξιωματικοί από τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των μέτρων.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, λόγω της σημασίας του γεγονότος καθώς και το διεθνές ενδιαφέρον και τον αντίκτυπο για την εικόνα της χώρας, δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις, ενώ οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων και μέσων που θα αναπτυχθούν, με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του τελετουργικού.

Πιο αναλυτικά, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν παρουσία σε καίρια σημεία, με επίκεντρο τους χώρους όπου θα λάβει χώρα η τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Τατόι, καθώς επίσης κατά τη διαδρομή της πομπής και στους χώρους διαμονής των επίσημων προσώπων, ενώ θα αναπτυχθεί συνεργασία με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος με παρέμβασή του στη σύσκεψη ζήτησε να υπάρξει καθ’ όλα άψογη εικόνα των αστυνομικών και να ανταποκριθούν στη σημασία του γεγονότος. Επιπρόσθετα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαφύλαξη της τάξης και της ασφάλειας σε όλα στάδια της τελετής και ζήτησε να υπάρξει συνολική επιφυλακή των αστυνομικών δυνάμεων το επόμενο τριήμερο.

Η ανάπτυξη και διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί από τις κατά περίπτωση καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η εποπτεία των μέτρων ανατέθηκε στον υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

1 σχόλιο:

  1. τέλειωσαν τα προβλήματα του κόσμου και ασχολείστε μέρα ωύχτα με τον έκπτωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365