Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Market Pass: Το ποσό που δικαιούται μία οικογένεια, το πλαφόν και το bonus της άυλης κάρτας

Το ποσό της επιδότησης
Σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη από την 1η Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα του Market Pass για ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Πώς, όμως, θα διαμορφωθεί η επιδότηση;

Το ποσό της επιδότησης, που θα είναι 10% μηνιαίως, θα διαμορφωθεί ανάλογα με το σύνολο των μελών της εκάστοτε οικογένειας κι όχι ατομικά, όπως ήταν το fuel pass, σε συμφωνία με το πλαφόν, που έχει ορίσει η κυβέρνηση για την εκάστοτε ομάδα. 


Συγκεκριμένα:


Άγαμος: το ανώτατο ποσό επιδοτούμενων μηνιαίων αγορών καθορίζεται στα 220 ευρώ/μήνα και κατά συνέπεια το ποσό του Market Pass είναι 22 ευρώ/μήνα ή 132 ευρώ το εξάμηνο. 

Έγγαμος χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με 1 παιδί: το ανώτατο όριο επιδοτούμενων αγορών έχει καθοριστεί στα 320 ευρώ/μήνα και η μηνιαία επιδότηση σε 32 ευρώ ή 192 ευρώ το εξάμηνο.

Έγγαμος δικαιούχος με 1 παιδί ή για μονογονεϊκή οικογένεια με 2 παιδιά: το ανώτατο επιδοτούμενο ποσό αγορών ανέρχεται σε 420 ευρώ/μήνα και άρα η μηνιαία επιδότηση θα διαμορφωθεί σε 42 ευρώ, με 252 ευρώ το εξάμηνο.

Έγγαμος με 2 παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με 3 παιδιά: το ανώτατο ποσό επιδοτούμενων μηνιαίων αγορών διαμορφώνεται σε 520 ευρώ και η μηνιαία επιδότηση σε 52 ευρώ ή 312 ευρώ το εξάμηνο.

Αντίστοιχα για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού το ανώτατο ποσό μηνιαίων επιδοτούμενων αγορών αυξάνεται κατά 100 ευρώ και η μηνιαία επιδότηση κατά 10 ευρώ.

Τα ως άνω ποσά, ισχύουν με την χρήση της αύλης ψηφιακής κάρτας. Σε περίπτωση επιλογής κατάθεσης του market pass σε τραπεζικό λογαριασμό, η επιδότηση μειώνεται κατά 20%. 


Έτσι, τα ποσά διαμορφώνονται στη κλίμακα του 6μήνου: 


Άγαμος: 105,6 ευρώ. 

Έγγαμος χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με 1 παιδί: 153,6 ευρώ.

Έγγαμος δικαιούχος με 1 παιδί ή για μονογονεϊκή οικογένεια με 2 παιδιά: 201,6 ευρώ.

Έγγαμος με 2 παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με 3 παιδιά: 249,6 ευρώ. 

Πλαφόν για κάθε ομάδα 

Η κυβέρνηση έχει ορίσει συγκεκριμένο μηνιαίο πλαφόν εξόδων για κάθε ομάδα της επιδότησης.


Αυτό σημαίνει, ότι σε περίπτωση, που ξεπεραστεί το εν λόγω όριο, ο δικαιούχος δεν θα λάβει παραπάνω χρήματα, αλλά τα ανώτατα προβλεπόμενα. 


Για παράδειγμα:

Σε περίπτωση, που κάποιος άγαμος «ξοδέψει» περισσότερα από 220 ευρώ μηνιαίως, π.χ. 300, δεν θα πάρει 30 ευρώ επιδότηση, που είναι το 10%, αλλά 22, το ανώτατο, δηλαδή όριο, που προβλέπει για την κατηγορία του το πρόγραμμα. 


Τώρα, αν κάποιος ξοδέψει λιγότερα από το πλαφόν, το «περίσσευμα» προστίθεται στον επόμενο μήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365