Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Οι τύποι των αντλιών λυμάτων και τα πλεονεκτήματά τους

Οι τύποι των αντλιών λυμάτων και τα πλεονεκτήματά τους
Αν ενδιαφέρεστε να ανακαλύψετε ποιοι είναι οι τύποι των αντλιών λυμάτων και πως μπορούν να σας φανούν χρήσιμες, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς!


Οι αντλίες λυμάτων https://www.emboridis.gr/gennitries-antlies/antlies/antlies-akatharton-limaton  χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά υγρών και στερεών λυμάτων από ένα μέρος σε ένα άλλο. Είναι φυγοκεντρικές αντλίες, με ειδικό σχεδιασμό που επιτρέπει τη διέλευση των λυμάτων, χωρίς να φράζουν την αντλία. Όταν η αντλία τίθεται σε λειτουργία, ο κινητήρας αρχίζει να περιστρέφεται και έτσι δημιουργείτε η πίεση, που ωθεί το νερό μέσα στην φτερωτή και το πηγαίνει στον αγωγό εκροής.


Τύποι αντλιών λυμάτων


Γενικές αντλίες λυμάτων: Οι γενικές αντλίες λυμάτων, έχουν σχεδιαστεί για την άντληση των λυμάτων, δηλαδή των εκροών που ρέουν από μια σηπτική δεξαμενή. Αυτά τα λύματα έχουν την μορφή διαυγούς νερού. Η αντλία λυμάτων μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από τους άλλους τύπους αντλιών λυμάτων, επειδή αυτές οι αντλίες δεν χρειάζεται να χειρίζονται τα στερεά λύματα.


Αντλίες χειρισμού στερεών: Οι αντλίες αυτές ονομάζονται επίσης αντλίες εκβολής λυμάτων και κατασκευάζονται για την άντληση ακατέργαστων λυμάτων. Τα ακατέργαστα λύματα περιέχουν πάρα πολλά στερεά κομμάτια, τα οποία δεν μπορούν να τα αντέξουν οι περισσότερες αντλίες. Επομένως μόνο οι αντλίες χειρισμού στερεών, πρέπει να χρησιμοποιούνται για δουλειές που απαιτούν στερεά λύματα.


Αντλίες grinding: Οι αντλίες grinding, μοιάζουν πολύ με τις αντλίες χειρισμού στερεών, από την άποψη ότι μπορούν κι αυτές να αντλήσουν ακατέργαστα λύματα. Η διαφορά είναι ότι αυτές οι αντλίες διαθέτουν περιστρεφόμενες λεπίδες, οι οποίες κόβουν τα στερεά σε πολύ μικρά κομμάτια, πριν γίνει η άντληση των λυμάτων.


Οφέλη των αντλιών λυμάτων


Αποτροπή ζημιών από πλημμύρες: Όταν οι έντονες βροχοπτώσεις προκαλούν πλημμύρες στο υπόγειό σας, μπορεί γρήγορα να καταστρέφουν σχεδόν τα πάντα. Αυτό είναι ιδιαίτερα άτυχο, αν αποθηκεύετε πολύτιμα αντικείμενα στο υπόγειό σας. Με μια κατάλληλη αντλία λυμάτων, αυτή η καταστροφή μπορεί να αποτραπεί εύκολα.


Μείωση της μούχλας και του ωιδίου: Η συνεχής υγρασία στο υπόγειό σας, θα συμβάλει στην ανάπτυξη μούχλας και ωιδίου. Και τα δύο αυτά δεν είναι μόνο επιζήμια για το υπόγειό σας, αλλά αποτελούν κίνδυνο για την υγεία σας


Μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς: Στην περίπτωση που πλημμυρίσει το υπόγειό σας, θα βραχυκυκλώσει τις συσκευές σας, όπως τα πλυντήρια ρούχων, τους θερμοσίφωνες και τα συστήματα θέρμανσης. Έτσι, εκτός από την καταστροφή αυτών των συσκευών, μπορεί να αρχίσει και πυρκαγιά. Μια αντλία λυμάτων θα εμποδίσει αυτό από το να συμβεί.


Αν επιθυμείτε να ανακαλύψετε και άλλους τύπους αντλιών, μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο «αντλίες πετρελαίου https://www.emboridis.gr/gennitries-antlies/antlies/petrelaiou» ή «αντλίες θερμότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365