Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Κ. Ιγνατιάδου: Δεν έχουμε σταματήσει να φωνάζουμε ότι η Σκύδρα χρειάζεται αντιπλημμυρική θωράκωση και προστασία

Δείτε την ανάρτηση της Δημάρχου Σκύδρας
Δείτε την ανάρτηση της Δημάρχου Σκύδρας:

Δεν έχουμε σταματήσει να φωνάζουμε ότι η Σκύδρα είναι ο τελικός αποδέκτης όλων των υδάτων που κατεβαίνουν από ψηλά, από Αριδαία, από Έδεσσα και ότι χρειάζεται αντιπλημμυρική θωράκωση και προστασία.

Δεν έχουμε σταματήσει να φωνάζουμε ότι η τάφρος 66, τάφρος χειμάρρου Δροσερού και όλοι οι τάφροι που δέχονται τα νερά και Αλμπωπαίου και Εδεσσαίου, χρειάζονται συντήρηση, χρειάζονται τεχνικά έργα, χρειάζονται  αναχώματα, χρειάζονται  καλό καθαρισμό.

Χθες δυστυχώς ζήσαμε μία μεγάλη δοκιμασία, καθώς από την πίεση και τον όγκο του νερού υποχώρησε το ανάχωμα στην τάφρο του Δροσερού και το νερό με ορμή και ταχύτητα πλημμύρισε την γύρω περιοχή: αγροκτήματα, ισόγειες κατοικίες, καταστήματα, η εκκλησία της Παναγίας της Κίρεζλι, δρόμοι, αντλιοστάσια, ο βιολογικός σταθμός Σκύδρας για ακόμη μία φορά, αγροτικές γέφυρες υποχώρησαν, αγροτικοί δρόμοι καταστράφηκαν...

Δόξα τω Θεώ αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, από χθες είμαστε στην πρώτη γραμμή με όλα τα μηχανήματα του Δήμου, με ιδιώτες επαγγελματίες, με όλους τους υπαλλήλους, συνεχίζουμε σήμερα καταγράφοντας και αποκαθιστώντας ζημίες.

Όποιοι από τους συνδημότες μας, υπέστησαν ζημίες σε οικίες, αποθήκες, αντλιοστάσια κλπ, παρακαλώ να μας ενημερώσουν. Εμείς φυσικά είμαστε σε διαρκή επαφή με τους προέδρους για την καταγραφή των ζημιών.

Επαναλαμβάνουμε τα αιτήματα μας, αιτήματα από το 2014, αλλά και παλιότερα,  προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την τάφρο 66, τάφρο Δροσερού και γενικά για τα ποτάμια, να προβεί στα απαραίτητα τεχνικά έργα, έργα συντήρησης και αποκατάστασης όλων των τάφρων και ποταμών, να θωρακίσει και να προστατεύσει τη Σκύδρα.

Καλή δύναμη σε όλους μας, καλή δύναμη και στους κατοίκους και δημοτική αρχή Αριδαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365