Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Υπογραφή σύμβασης ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων Δήμου Σκύδρας

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Σκύδρας ανακοινώνει την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο  «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ» με συνολικό προϋπολογισμό 2.784.000,00 €. 

Το έργο χρηματοδοτείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το ΤΠΔ κι αποπληρώνεται με πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσιών Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Η σύμβαση υπογράφηκε στο Δημαρχείο, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 (αρ. ΚΗΔΜΣ 23SYMV012032386 2023-01-26). Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 12 μήνες.Η πράξη αφορά την ασφαλτόστρωση οδικών τμημάτων που ανήκουν στ΄ αγροκτήματα Δ.Κ. Σκύδρας - Τ.Κ. Πετριάς – Τ.Κ. Αρσενίου - Τ.Κ. Λιποχωρίου – Τ.Κ. Ριζού – Τ.Κ. Άσπρου – Τ.Κ. Κρανέας – Τ.Κ. Σεβαστειανών  και οικισμού Πλευρώματος Δήμου Σκύδρας. 

Το συνολικό μήκος του οδικού έργου είναι 19.482,73,48 μέτρα.

Συγκεκριμένα θα γίνει ασφαλτόστρωση στους παρακάτω δρόμους :

Αγροτική οδός μήκους 1.222.83μ που χωροθετείται δυτικά του οικισμού Σκύδρας, συνολικού πλάτους 5,50 μέτρων

Τρεις αγροτικές οδοί συνολικού μήκους 6.079,57 μ και χωροθετούνται ανατολικά του οικισμού Πετριάς, συνολικού πλάτους 5,50 μέτρων

Δύο αγροτικές οδοί συνολικού μήκους 2.246,36 μ μ και χωροθετούνται νοτιοανατολικά και βορειανατολικά του οικισμού Αρσενίου, συνολικού πλάτους 5,50 μέτρων

Τρεις αγροτικές οδοί οδού που χωροθετούνται βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά του οικισμού Λιποχωρίου συνολικού μήκους 3.808,34 μέτρα πλάτους 5,50 μέτρων

Δύο αγροτικές οδοί συνολικού μήκους 1.217,73 μ και χωροθετούνται νότια του οικισμού Άσπρου πλάτους 5,50 μέτρων

Αγροτική οδός μήκους 920μ που χωροθετείται νότια του οικισμού Κρανέας, συνολικού πλάτους 6,50 μέτρων

Αγροτική οδός μήκους 1.176,50 μ που χωροθετείται νοτιοανατολικά της Τ.Κ. Σεβαστειανών, συνολικού πλάτους 5,50 μέτρων

Αγροτική οδό μήκους 907.59μ που χωροθετείται βόρειο δυτικά του οικισμού Ριζού συνολικού πλάτους 5,50 μέτρων

Δύο αγροτικές οδοί οδού που χωροθετούνται νότια του οικισμού Πλευρώματος συνολικού μήκους 1.903,81 μέτρα πλάτους 5,50 μέτρων και θα είναι δρόμοι δύο κατευθύνσεων με ένα ρεύμα ανά κατεύθυνση

Για τον λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση των δημοτών και των εξυπηρετούμενων πολιτών των περιοχών Ριζού, Πετριάς, Αρσενίου, Σκύδρας, Λιποχωρίου, Πλευρώματος, Κρανέας, Άσπρου & Σεβαστειανών κατά την διάρκεια κατασκευής του έργου.

Για σχετικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν΄απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες κι ώρες στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σκύδρας:  υπεύθυνος επικοινωνίας Γρηγόρης Σιδηρόπουλος τηλ.: 238351853.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης τόνισε τα εξής: «Ένα ακόμη σημαντικό έργο υποδομής κι ανάπτυξης που με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των αγροτών συμπολιτών μας αλλά και των επαγγελματιών κι απασχολουμένων με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας μας μπαίνει στη φάση της υλοποίησης μετά τη σημερινή συμβασιοποίησή του. Το έργο αυτό της ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων, με μεγάλο προϋπολογισμό, καλύπτει αρκετές περιοχές του Δήμου Σκύδρας και είναι ενταγμένο στο γενικότερο προγραμματισμό του Δήμου μας για την αναβάθμιση των υποδομών, τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και της τοπικής οικονομίας ώστε οι αγρότες μας να μπορούν να μένουν στον τόπο τους, να καλλιεργηθούν τη γη τους με όρους βιωσιμότητας κι αξιοπρέπειας συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση της εθνικής παραγωγής, της απασχόλησης και της οικονομίας. Είμαστε μαζί με τους ανθρώπους της γης και της πραγματικής οικονομίας και το αποδεικνύουμε καθημερινά. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και τα στελέχη του Δήμου μας. Τα σχέδια γίνονται έργα, και συνεχίζουμε…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365