Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Πολεμική Αεροπορία: Έπεσε μαχητικό F-4 Φάντομ στη θάλασσα νότια της βάσης της Ανδραβίδας

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10:30.

Ένα αεροσκάφος Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή νότια της βάσης της Ανδραβίδας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος F-4 – Φάντομ της 338Μ/117ΠΜ της Ανδραβίδας, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση όταν συνετρίβη στη θάλασσα, στα 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου, και 8 μίλια δυτικά του Κατακόλου, κοντά στα Στροφάδια. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10:30. Συνοδευόταν από ακόμα ένα Φάντομ.


Τα δύο μέλη του πληρώματος αναζητούνται. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόλαβαν να πουν πως θα κάνουν χρήση του συστήματος εκτόξευσης, χωρίς να είναι βέβαιο εάν πρόλαβαν και να το κάνουν.


Σύμφωνα με το ilialive.gr, το αεροσκάφος έχει εντοπιστεί στα ανοιχτά του Ανεμοχωρίου – Κάτω Σαμικού.


Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, και της Αστυνομίας.


Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν: 3 εναερια μεσα 1 ναυαγοσωστικό σκάφος και 4 πλωτά του λιμενικού, 2 ιδιωτικά σκάφη, όπως και ιταλικά αλιευτικά που βρίσκονται στην περιοχή.


Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας


«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».


Τα F-4 Phantom στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας


Το F-4 Phantom είναι διθέσιο, δικινητήριο μαχητικό πολλαπλού ρόλου. Είναι Αμερικάνικης κατασκευής και τα πρώτα F-4 βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής το 1963.


Τα πρώτα Ελληνικά Phantom αποκτήθηκαν το 1974 με το αμυντικό πρόγραμμα Peace Icarus.


Τα F-4E Phantom επιχειρούν από την 117 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας και εξοπλίζουν τις 338 Μ και 339 Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365