Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Δείτε ποιες περιοχές της Π.Ε. Πέλλας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης

Δελτίο Τύπου

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, μετά την κήρυξη των πληγεισών περιοχών σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης».

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, περιοχές της Π.Ε. Πέλλας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις), που εκδηλώθηκαν στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2023, κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων διαδικασιών.

Συγκεκριμένα:

--- Οι Δημοτικές Κοινότητες Πέλλης και Νέας Πέλλας της Δ.Ε. Πέλλας, οι Δημοτικές Κοινότητες Καριώτισσας, Παλαιφύτου, Δροσερού και Τριφυλλίου της Δ.Ε. Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Δημοτική Κοινότητα Γιαννιτσών της Δ.Ε. Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας,

--- οι Δημοτικές Κοινότητες Σκύδρας, Μαυροβουνίου, Ριζού, Σεβαστιανών, Λιποχωρίου, Αρσενίου και Πετραίας της Δ.Ε. Σκύδρας, οι Δημοτικές Κοινότητες Ανύδρου, Καλής, Προφήτη Ηλία, Καλλιπόλεως, Μανδάλου της Δ.Ε. Μενηίδος του Δήμου Σκύδρας και

--- ο Δήμος Αλμωπίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι περιοχές αυτές είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 15-11-2017, στις παραπάνω περιοχές και θα παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση έως και 19-07-2023.

Επί πλέον σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύσσονται:

--- Οι Δημοτικές Κοινότητες Ραχώνας, Δυτικού, Αθύρων και Αγριοσυκιάς της Δ.Ε. Πέλλας του Δήμου Πέλλας.

--- Οι Δημοτικές Κοινότητες Γαλατάδων, Λιπαρού και Αγίου Γεωργίου της Δ.Ε. Αγίου Αλεξάνδρου του Δήμου Πέλλας.

--- Οι Δημοτικές Κοινότητες Ν. Ζωής, Άσπρου, Καλυβίων και Δάφνης της Δ.Ε. Σκύδρας του Δήμου Σκύδρας και

--- η Δημοτική Κοινότητα Κρανέας της Δ.Ε. Μενηίδος του Δήμου Σκύδρας.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων έως και 24 Ιουλίου 2023.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365