Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Φωτοβολταϊκά net metering τώρα και στην Αλμωπια - Ενημέρωση καταναλωτών

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ!!

Ενημέρωση καταναλωτών από τον Ιωάννη Καμενίδη, για φωτοβολταϊκά ενεργειακού Συμψηφισμού net metering, σε κατοικίες επιχειρήσεις και αγροτικά:


ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ NET METERING;


Net-metering ή «Αυτοπαραγωγή με Ενεργειακό Συμψηφισμό» είναι η δυνατότητα να παράγετε ο ίδιος, με χρήση φωτοβολταϊκού συστήματος, την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνετε, ενώ ταυτόχρονα παραμείνετε συνδεδεμένος στο δίκτυο, το οποίο χρησιμοποιείται ως "αποθήκη" ενέργειας.


Έτσι, όταν η παραγωγή είναι μεγαλύτερη από την κατανάλωση, το πλεόνασμα "αποθηκεύεται" στο δίκτυο και χρησιμοποιείται όταν η παραγωγή δεν επαρκεί. Ο τελικός συμψηφισμός πραγματοποιείται κάθε τρία έτη και συνεπώς το φωτοβολταϊκό σύστημα πρέπει πρακτικά να σχεδιάζεται με βάση την ετήσια κατανάλωσή σας.


Δικαίωμα εγκατάστασης έχουν τα φυσικά πρόσωπα (νοικοκυριά ή επιτηδευματίες) και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, τα οποία είτε έχουν στην κυριότητά τους τον χώρο εγκατάστασης, είτε έχουν την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη.


ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ NET METERING;


Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το φωτοβολταϊκό σύστημα (ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ), τροφοδοτεί αρχικά τις καταναλώσεις της εγκατάστασης, που είναι σε λειτουργία τη δεδομένη στιγμή.


Εάν μέρος της παραγόμενης ενέργειας περισσεύει, αυτή διοχετεύεται στο δίκτυο της ΔΕΗ (ΕΓΧΕΟΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ), ενώ όταν χρειάζεται επιπλέον ενέργεια, αυτή απορροφάται από το δίκτυο της ΔΕΗ (ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ).


Οι τρεις αυτές ποσότητες ενέργειας (ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΗ, ΕΓΧΕΟΜΕΝΗ και ΑΠΟΡΡΟΦΩΜΕΝΗ), καταγράφονται από δύο μετρητές και συγκεκριμένα:


Η ΕΓΧΕΟΜΕΝΗ και η ΑΠΟΡΡΟΦΩΜΕΝΗ, με τη βοήθεια μετρητή διπλής κατεύθυνσης-καταμέτρησης. Ο μετρητής αυτός εγκαθίσταται στη θέση του υφιστάμενου, με ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ.


Η ΠΑΡΑΓΌΜΕΝΗ από το φωτοβολταϊκό, με τη βοήθεια άλλου μετρητή, ο οποίος εγκαθίσταται με ευθύνη και δαπάνη του ιδιοκτήτη, συνήθως μαζί με το φωτοβολταϊκό.


Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ;


Ο συμψηφισμός πραγματοποιείται σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό του ρεύματος, με τελική εκκαθάριση στο τέλος κάθε τριετίας, ενώ οι χρεώσεις υπολογίζονται ως εξής:


Έως Μηδενισμός : ΧΡΕΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, "ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ" και Ε.Φ.Κ.


Σημαντική Μείωση (με βάση την ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ): ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ και ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΕΤΜΕΑΡ


Σημαντική Μείωση (αναλογικά με το ύψος του λογαριασμού): Φ.Π.Α.


Χωρίς Μείωση : ΠΑΓΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΕΡΤ και ΥΚΩ.


ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ;


Η εξασφάλιση χαμηλής, αλλά και σταθερής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για 25 έτη, ανεξάρτητα μάλιστα από όλες τις μελλοντικές αυξήσεις της τιμής του, καθιστούν το Net-metering ιδιαίτερα συμφέρον, για τους περισσότερους τουλάχιστον καταναλωτές.


Ιδιαίτερα για μεγαλύτερες καταναλώσεις σε κατοικίες, αλλά και για (όλες σχεδόν) τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις, η απόσβεση της επένδυσης μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 3 έως 3,5 έτη. Αυτό σημαίνει ότι, για τα επόμενα 21,5-22 έτη, ο ιδιοκτήτης Net-metering απολαμβάνει κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος


ΥΓ: Το γραφείο μας, "Φωτοβολταϊκά Καμενίδης", αναλαμβάνει την σύνταξη αιτήματος, όπως και την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος στις οικίες, στις επιχειρήσεις και στις αγροτικές καλλιέργειες, 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6988248415.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365