Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Προσεχώς «δώρο» σε 150.000 συνταξιούχους, ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους χωρίς κανένα δικαιολογητικό

Έκτακτη ενίσχυση μέσα στις επόμενες ημέρες
Τουλάχιστον 150.000 συνταξιούχοι θα δουν πολύ σύντομα το μπόνους προσωπικής διαφοράς – Ποιους αφορά η οικονομική ενίσχυση σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΕΦΚΑ.

Έκτακτη ενίσχυση μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβουν οι περίπου 150.000 χιλιάδες συνταξιούχοι, που δεν είδαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την αύξηση του 7,75%, λόγω μεγάλης προσωπικής διαφοράς. Ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, διευκρίνισε ότι πρόκειται για 150.000 περίπου συνταξιούχους, οι οποίοι δεν έλαβαν καμία αύξηση από αυτές τις αυξήσεις που έδωσε η κυβέρνηση προηγούμενο διάστημα, λόγω της μεγάλης προσωπικής τους διαφοράς. Αφορά συνταξιούχους που δεν έλαβαν ούτε τα 250 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου, ούτε είδαν ωφέλεια από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και ούτε και την 4η ετήσια αύξηση από το νόμο Βρούτση», εξήγησε ο κ. Τσάπαλος.


Όπως διευκρίνισε, οι συνταξιούχοι που είδαν μόνο λογιστική αύξηση και όχι ουσιαστική υπολογίζονται σε 150.000. Και όπως είπε, τουλάχιστον αυτοί «θα δουν, με βάση το δημοσιονομικό χώρο, μία έκτακτη ενίσχυση μέσα στις επόμενες ημέρες». «Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε λίγες μέρες και θα δούμε και το ύψος αυτής της βοήθειας και τον τρόπο με τον οποίο θα καταβληθεί», συμπλήρωσε.


Ενίσχυση κατευθείαν στους λογαριασμούς

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης «στόχος είναι η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση να καταβληθεί το συντομότερο δυνατό γιατί είναι οι πλέον αδικημένοι συνταξιούχοι γιατί δεν έλαβαν απολύτως τίποτα λόγω της μεγάλης αυτής προσωπικής διαφοράς, που ουσιαστικά κληρονόμησαν από το προηγούμενο καθεστώς του νόμου Κατρούγκαλου».


Μιλώντας για τις λεπτομέρειες της έκτακτης αυτής οικονομικής βοήθειας τόνισε ότι οι συνταξιούχοι θα την δουν κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό τους, χωρίς καμία αίτηση και χωρίς κανένα δικαιολογητικό.


«Προς το παρόν μπορούμε να πούμε ότι, τουλάχιστον, αυτοί οι 150.000 θα το λάβουν. Διερευνούμε κάποιες δυνατότητες όπως το αν μπορούμε να δώσουμε αυτό το έκτακτο επίδομα και σε συνταξιούχους οι οποίοι δεν είδαν ακέραια το 7,75%, αλλά είδαν μικρότερη αύξηση της τάξης του 2 – 3% γιατί είχαν μια μικρή προσωπική διαφορά ή και σε συνταξιούχους, οι οποίοι δεν είδαν καθόλου το 7,75%» σημείωσε ο κ. Τσάπαλος μιλώντας στην ΕΡΤ.


Και όπως επισήμανε, άνθρωποι με μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ δεν είδαν σημαντική ωφέλεια από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύη. «Εξετάζουμε αν μπορούμε και αυτούς τους ανθρώπους να τους εντάξουμε μέσα σε αυτή την έκτακτη παροχή. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε ακριβώς τα δεδομένα για να μπορούμε να το ανακοινώσουμε. Πάντως τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι, αυτοί που θα είναι μέσα σε αυτή την έκτακτη ενίσχυση».


Πριν από την Καθαρά Δευτέρα

Αναφερόμενος στις τακτικές πληρωμές που θα γίνουν στα τέλη Φεβρουαρίου (συντάξεις Μαρτίου) διευκρίνισε ότι μόνο γι’ αυτό το μήνα θα δουν κάτι παραπάνω στα ATM. «Στα τέλη του μηνός, πριν την Καθαρά Δευτέρα που θα πληρώσουμε τις συντάξεις, θα δουν μία έκτακτη αύξηση, η οποία στη συνέχεια τον επόμενο μήνα θα εναρμονιστεί με αυτό το οποίο πληρώνουν», συμπλήρωσε o κ. Τσάπαλος.


Μιλώντας για τον χρόνο απονομής των συντάξεων αποκάλυψε ότι ο μέσος όρος είναι οι 60 ημέρες για όποιος συνταξιούχο έχει υποβάλει αίτηση από το δεύτερο εξάμηνο του ’22. Όσον αφορά τις περιπτώσεις ασφαλισμένων με διαδοχική ασφάλιση ανέφερε ότι είναι περίπου 7.500 υποθέσεις τις οποίες εκκαθαρίζουν μαζικά αυτό το διάστημα.


Μιλώντας τέλος για τα εκκαθαριστικά του Φεβρουαρίου, διευκρίνισε ότι αυτά θα εκδοθούν στις 15 του μηνός και θα μπορούν να συγκρίνουν οι συνταξιούχοι το παλιό εκκαθαριστικό με το καινούργιο για να δουν ακριβώς πόση προσωπική διαφορά μειώθηκε και τι παραπάνω κρατήσεις πιθανώς είχαν για να καταλάβουν γιατί πήραν το ποσό που έλαβαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365