Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

ΑΣΕΠ: 1.820 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο, θέσεις εργασίας σε υπουργεία, μετρό, νοσοκομεία

Οι προκηρύξεις που θα εκδοθούν το προσεχές διάστημα

Σήμα στο ΑΣΕΠ για την έκδοση 2 μεγάλων προκηρύξεων σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και υπουργείο υποδομών και Μεταφορών.

Δύο νέα πακέτα προσλήψεων από τον ΑΣΕΠ έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα και αφορούν μόνιμες προσλήψεις σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και υπουργεία.


Ανακοινώθηκαν παράλληλα οι θέσεις για την προκήρυξη του ΟΑΣΑ, όπου γίνονται δεκτά πτυχία λυκείου.


Οι προκηρύξεις που θα εκδοθούν το προσεχές διάστημα:


910 επικουρικοί σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ


Η εν λόγω προκήρυξη ήταν μέρος του πακέτου που ενέκρινε το υπουργείο Υγείας προκειμένου να νομιμοποιηθεί το προσωπικό που εργάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


Το δεύτερο μέρος αυτού του πακέτου αφορά στην πρόσληψη 910 υπαλλήλων παραϊατρικών ειδικοτήτων.


Ο νέος διαγωνισμός θα βγει από το ΑΣΕΠ του επόμενους μήνες και θα προβλέπει αυξημένη  μοριοδότηση για όσους εργάστηκαν στην Υγεία την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, ΄όπως ακριβώς είχε ισχύσει και για την προκήρυξη νοσηλευτικού προσωπικού. 


Με αυτήν την προκήρυξη θα ενισχυθεί το ΕΣΥ, καθώς προσλαμβάνεται παραϊατρικό προσωπικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, υποστηρικτικό μέσω των καταλόγων του λοιπού επικουρικού.


Από τις 910 θέσεις του λοιπού επικουρικού οι 63 θα καλυφθούν από άτομα ειδικών κατηγοριών.


872 μόνιμοι στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών


Πρόσληψη 872 μονίμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.


Σύμφωνα με το ΦΕΚ, από τις 872 προσλήψεις που έχουν εγκριθεί, οι 59 συνολικά θέσεις θα καλυφθούν από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%.


Ειδικότερα, μέσω του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα καλυφθούν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών:


349 θέσεις ΠΕ

71 θέσεις ΤΕ


Μόνιμες προσλήψεις στο μετρό με απολυτήριο λυκείου


Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 38 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), και ειδικότερα 33 θέσεων ειδικότητας ΔΕ Λειτουργίας Σταθμάρχες, τριών 3 θέσεων ειδικότητας ΔΕ Λειτουργίας Ελεγκτές κομίστρου και 2 θέσεων ειδικότητας ΔΕ Λειτουργίας Εκδότες κομίστρου στην Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.)


Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΘΕΣΕΩΝ: ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.)


Κύριο αντικείμενο της Εταιρείας είναι η παροχή συγκοινωνιακού έργου στα μέσα σταθερής τροχιάς των Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών


Οι κατωτέρω ειδικότητες έχουν κύριο αντικείμενο απασχόλησης: ΔΕ Λειτουργίας Σταθμάρχες: Παρέχουν υπηρεσίες στις εγκαταστάσεις των σταθμών του δικτύου της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και έχουν την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία και διαχείριση των σταθμών και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.


ΔΕ Λειτουργίας Σταθμάρχες: Παρέχουν υπηρεσίες στις εγκαταστάσεις των σταθμών του δικτύου της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και έχουν την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία και διαχείριση των σταθμών και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.


ΔΕ Λειτουργίας Ελεγκτές κομίστρου και ΔΕ Λειτουργίας Εκδότες κομίστρου: Συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και στην εκτέλεση των δραστηριοτήτων της, παρέχοντας υποστήριξη σε οργανωτικά και λειτουργικά θέματα


Οι υποψήφιοι που θα περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα προσληπτέων, θα κάνουν, πριν από την κατάρτιση της σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδική δοκιμαστική υπηρεσία διάρκειας ενός (1) έτους, για την οποία συνάπτεται σύμβαση δοκιμαστικής υπηρεσίας με αποδοχές και θα έχουν όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις με το υπόλοιπο προσωπικό.


Μετά από την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας, διενεργείται έλεγχος καταληλότητας και επάρκειας του προσωπικού πριν την υπογραφή της οριστικής σύμβασης.


Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας https://proslipseis.stasy.gr (δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί) για διάστημα το οποίο θα οριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365