Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Νέο έκτακτο επίδομα έως 300 ευρώ προσεχώς σε συνταξιούχους

Σε τουλάχιστον 140.000 συνταξιούχους

Κλείδωσε η καταβολή επιδόματος προσωπικής διαφοράς σε τουλάχιστον 140.000 συνταξιούχους που δεν έλαβαν αύξηση ή οποιαδήποτε άλλη, επιπλέον παροχή τους τελευταίους μήνες.


Στη λίστα με τους υποψηφίους τυχερούς, την οποία χτενίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ βρίσκονται και οι συνταξιούχοι με εισοδήματα 800 ευρώ που λόγω προσωπικής διαφοράς, η αύξηση που έλαβαν ήταν πολύ μικρότερη της αύξηση 7,75%.


Στην λίστα επιπλέον είναι και όσοι έλαβαν τα Χριστούγεννα επιταγή ακρίβειας. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί έως τις 20 Φεβρουαρίου σε συνδυασμό με το εάν θα δοθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά έκτακτο Δώρο Πάσχα. Ο αριθμός των δικαιούχων θα κρίνει και το ύψος της παροχής με το επικρατέστερο σενάριο να αφορά επίδομα που, είτε κλιμακώτα, είτε όχι θα κυμαίνεται από 250 έως 300 ευρώ.


Συνολικά χωρίς αύξηση στις συντάξεις του έμειναν 910.000 συνταξιούχοι που λόγω της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς δεν έλαβαν καμία αύξηση. Από αυτούς οι 140.000 δεν έλαβαν ούτε το επίδομα των Χριστουγέννων προφανώς γιατί είχαν συντάξεις και εισοδήματα άνω των 800 ευρώ τον μήνα.


Σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, η τελική λίστα θα περιλαμβάνει δικαιούχους που είτε έλαβαν μικρές αυξήσεις στις συντάξεις Φεβρουαρίου λόγω προσωπικής διαφοράς είτε λαμβάνουν συντάξεις έως 800 ευρώ και ήταν δικαιούχοι και της επιταγής ακρίβειας που δόθηκε τα Χριστούγεννα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365