Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Market Pass: Στο τραπέζι χρήματα για σούπερ μάρκετ και το Φθινόπωρο

Χρονοδιάγραμμα πληρωμών
Πλησιάζει η ημέρα έναρξης των αιτήσεων για το Market Pass για δικαιούχους. Η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων πιθανότατα θα είναι η 20η Φεβρουαρίου.

Οι δικαιούχοι του Market Pass θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις έως και τις 15 Μαρτίου, ενώ θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό και σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής τους, συμπληρώνοντας τον αριθμό IBAN.


Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.08.2023, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται βάσει της υπουργικής απόφασης άμεσα να την απενεργοποιήσει.


Εφόσον δεν μειωθούν οι τιμές των τροφίμων τους επόμενους μήνες δεν αποκλείεται να παραταθεί για δύο - τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει, εφόσον προχωρήσει η παράταση, να δοθούν χρήματα και το φθινόπωρο στους δικαιούχους.


Χρονοδιάγραμμα πληρωμών

Oσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Φεβρουαρίου και επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους θα πληρωθούν έως 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ από τον Απρίλιο και μετά θα πληρώνονται μήνα - μήνα.


Όσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Φεβρουαρίου και επιλέξουν πληρωμή στην τράπεζα θα πληρωθούν έως 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Εως 3 Μαΐου προπληρώνεται και το τρίμηνο Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου.


Οσον αφορα τις πληρωμές μέσω τραπεζικού λογαριασμού, για αιτήσεις έως 28 Φεβρουαρίου, οι πληρωμές για το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου θα γίνουν έως τις 3 Μαρτίου και αντίστοιχα τριπλή δόση έως τις 20 Μαρτίου θα λάβουν όσοι κάνουν αιτήσεις έως τις 15 Μαρτίου. Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό από την 1η Μαρτίου έως την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 20ή Μαρτίου 2023.


Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, η ενίσχυση των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 3η Μαΐου 2023.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365