Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

43 χρονια πριν ένσταση για τα δοκάρια σε αγώνα της ΕΠΣ Πέλλας

43 χρονια πριν
Αυτό το θέμα που προέκυψε στο Περιστέρι και στον αγώνα Ατρόμητος - ΑΕΚ με τα δοκάρια που δεν διεξήχθη μας θύμισε μια παλιά ιστορία την σεζόν 1979-80 στο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Πέλλας, όταν σε ένα παιχνίδι Άρης Λουτρακίου - Όλυμπος Αψάλου, παρουσία 1000 και πλέον φιλάθλων, παιζόταν η παραμονή στην Α’ Κατηγορία.

Το τελικό σκορ ήταν 4-2 υπέρ των γηπεδούχων, ωστόσο πριν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι του Όλυμπου Αψάλου διαπίστωσαν ότι τα δοκάρια στο γήπεδο Λουτρακίου είχαν λάθος διαστάσεις, ήταν πιό χαμηλά, παρόλα αυτά ο διαιτητής αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι.

Μετά το παιχνίδι και όλη την νύχτα οι διοικούντες, αλλά και παίκτες του Άρη Λουτρακίου ήταν στο γήπεδο και με γκασμάδες και φτυάρια τακτοποίησαν και έφεραν τα δοκάρια στις κανονικές διαστάσεις, όλα αυτά για τον φόβο των Ιουδαίων μήπως την επομένη μέρα έρθουν οι φιλοξενούμενοι και μετρήσουν τα δοκάρια παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, για να αποδείξουν ότι κακώς διεξήχθη η αναμέτρηση.

Την επόμενη μέρα η διοίκηση του Όλυμπου Αψάλου με επικεφαλή τον αείμνηστο πρόεδρο κ.Ηλία Τσαντηρίδη έκανε ένσταση για αντικανονική διεξαγωγή του εν λόγω παιχνιδιού.

Η δύσκολη αυτή υπόθεση έφυγε από την ΕΠΣ Πέλλας για να συζητηθεί στην Αθήνα, όμως ο ισχυρός άνδρας του Άρη Λουτρακίου και επίτιμος πρόεδρος των κιτρίνων κ.Αντώνης Μποτσφάρης, φανατικός ΑΕΚτσής και έχοντας άριστη σχέση με τον τότε πρόεδρο της ΑΕΚ κ.Λουκά Μπάρλο, συμβουλεύτηκε τον κ.Νίκο Στράτο επίσης διοικητικό στέλεχος της ΑΕΚ, που ήξερε τους κανονισμούς απ´ έξω και ανακατωτά και ίσως κάποιους στο ΑΣΕΑΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών) στην Αθήνα,  με αποτέλεσμα να απορριφθεί η ένσταση του Όλυμπου Αψάλου και έτσι ο Άρης Λουτρακίου παρέμεινε στην Κατηγορία.

Φήμες ανέφεραν ότι υπήρξαν και τα ανάλογα δώρα σε όσους πήραν την ιστορική αυτή απόφαση.


5 σχόλια:

  1. Απίστευτο... Μεγάλες μάχες γίνονταν τότε στα τοπικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερό άρθρο συγχαρητήρια μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να υποστηριχθεί ένσταση αντικανονικότητας γηπέδου πρέπει απαραίτητα να υποβληθεί επί του φύλλου αγώνος απο τον αρχηγό της ενιστάμενου σωματείου και επ' αυτής ο Διαιτητής να κάνει τις παρατηρήσεις του και τό επόμενο 48ωρο το ενιστάμενο σωματείο για την υποστήρηξη της ένστασης υποβάλει στην αρμόδια επιτροπή της διοργανώτριας αρχής υπόμνημα; καταθέτοντας και το ανάλογο χρηματικό παράβολο. Από τη στιγμή που ο Διαιτητής διεξήγαγε τον αγώνα κανονικά καίτοι διεπιστώθη υπ΄ αυτού παράβαση τότε σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό ο οποίος είναι διαχρονικός και υφίσταται μέχρι τούδε καλείται σε απολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο με τους γκασμαδες.Αλλιώς τακτοποιηθηκε 😜

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σκάψιμο πήγε σύννεφο αστο μην το συζητας.!!!

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365