Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Μαρακάκης για βιασμό 4χρονου: Φρικιαστικές οι περιγραφές – Έχει εισπράξει πόνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο
Σοκάρει το νέο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου, αυτή τη φορά στη Βόρεια Ελλάδα, με φερόμενο ως δράστη τον πατέρα του 4χρονου θύματος και συνεργό τη γιαγιά του. Ο δικηγόρος της μητέρας κ. Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για φρικιαστικές περιγραφές στις εκθέσεις της παιδοψυχολόγου και της κοινωνικής λειτουργού, οι οποίες έκαναν το έργο τους παρουσία ανακριτικών υπαλλήλων σε αρκετές συνεδρίες.


“Δηλαδή οι διαπιστώσεις δεν είναι αποτέλεσμα μιας ολιγόωρη συζήτησης με το παιδάκι, αλλά είναι αποτέλεσμα δίωρων συνεδριών, στις οποίες χρειάστηκε το παιδί να προσαρμοστεί σε ειδικές συνθήκες. Αυτοί είναι οι επιστήμονες και εμείς θα πρέπει με τον ένα ή άλλο τρόπο να δεχθούμε τα πορίσματά τους, διότι εμείς δεν είμαστε ειδικοί. Οι ειδικοί λοιπόν αποφαίνονται ότι το παιδί αυτό είναι πραγματικά σεξουαλικά κακοποιημένο, βάναυσα και κάτω από πολύ ιδιαίτερες πρωτοφανείς συνθήκες” δήλωσε ο κ. Μαρακάκης σημειώνοντας ότι δεν μπορεί το παιδί να έχει κατευθυνθεί και να έχει υποστεί “πλύση εγκεφάλου” “για να έρθει να καταθέσει αυτά τα αίσχη“.


Ο δικηγόρος σημείωσε ότι το παιδί φαίνεται ότι πέρασε αυτό τον εφιάλτη στο πλαίσιο της θερινής επικοινωνίας με τον πατέρα, δηλαδή της πρώτης πολυήμερης διανυκτέρευσης εκτός σπιτιού, μακριά από τη μαμά του, από τις 15 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου του 2022.


“Μιλάμε για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα του, για γενετήσιες, πράξεις σε παιδί κάτω των 12 ετών που είναι βεβαρημένη περίπτωση, για γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών και πορνογραφία, διότι το παιδί κατά το χρόνο όπου προσπαθούσε να ξεδιπλώσει το τί του έχει συμβεί και εξεταζόταν από την κοινωνική λειτουργό και από την παιδοψυχολόγο, αυτά όλα γίνονται, καταγράφονται σε κάμερα. Το παιδί λοιπόν μπροστά στην κάμερα φαινόταν ότι είναι αρκετά στρεσαρισμένο. Όταν βρισκόταν πίσω από την κάμερα ήταν πιο χαλαρό” τόνισε.


“Όταν πρωτοήρθε σε μένα η υπόθεση για να υποστηρίξω νομικά την πλευρά της μητέρας και του παιδιού, επειδή ήταν τόσο φρικιαστικά αυτά τα οποία περιγράφονταν, κρατούσα αποστάσεις. Όμως συναντήθηκα με το παιδί και μάλιστα δύο φορές και όχι πείστηκα. Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο να βρεθεί λύση γι αυτό το παιδάκι, το οποίο εάν κάποιος διαβάσει την έκθεση των παιδοψυχολόγους και της κοινωνικής λειτουργού, θα αντιληφθεί ότι το παιδί δεν έχει εισπράξει, ούτε έχει αντιληφθεί την απαξία και τη χυδαιότητα αυτών των οποίων έχει υποστεί, έχει εισπράξει πόνο” σημείωσε ο κ. Μαρακάκης.


“Εκδικάστηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αναφορικά με την επικοινωνία του πατέρα. Οι δικαστές εξέτασαν το παιδί μόνο του και απεφάνθησαν ότι δεν πρέπει αυτή τη στιγμή να έχει επικοινωνία με τον πατέρα. Δηλαδή και οι δικαστές επιβεβαίωσαν ότι το παιδί έχει κακοποιηθεί και δεν πρέπει σε αυτό σε αυτό το στάδιο να βλέπει το μπαμπά” κατέληξε.



Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365