Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ για τα πορίσματα ζημίας των κερασοπαραγωγών

Δελτίο Τύπου
Είναι προκλητικά τα πορίσματα του ΕΛΓΑ που αφορούν τους κερασοπαραγωγούς του ορεινού όγκου Έδεσσας, που πλήγηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού. Τα ποσοστά ζημίας και τα κιλά δεν αποτυπώνουν σε καμία περίπτωση την πραγματική ζημιά. Αντίθετα, ουσιαστικά αφήνουν χωρίς αποζημίωση τους κερασοπαραγωγούς.

Όλο το προηγούμενο διάστημα και οι τέσσερις βουλευτές του Νομού, έκαναν εμπόριο ελπίδας με τον αγώνα των κερασοπαραγωγών. Καθησύχασαν τους αγρότες λέγοντας πως είναι θέμα χρόνου οι αποζημιώσεις τους, εμφανίζονταν ως σωτήρες. 

 Τώρα τι έχουν να πουν?  

Τώρα που κρύβονται? 

Τώρα που οι κερασοπαραγωγοί της Έδεσσας έχουν πάρει τη ζωή τους στα χέρια τους με το δυναμικό μπλόκο τους, είναι ώρα να βγουν συμπεράσματα. Να μην υποκύψουν σε πιέσεις και υποσχέσεις. Είναι το ίδιο το κράτος που βάζει τους διάφορους κόφτες και σπρώχνει τους βιοπαλαιστές αγρότες στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα, ενώ την ίδια ώρα εξασφαλίζει εγγυημένα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Μόνο το ΚΚΕ είναι από τη πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό τους. Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να δυναμώσουν τη πάλη τους, συντονισμένα να κλιμακώσουν τη πάλη τους.

Η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να φωτίσει το δρόμο για τη τελική ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Μόνο ο Λάος μπορεί να σώσει το Λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365