Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Βόλος: Μαθητής Δημοτικού απειλούσε να αυτοκτονήσει – “Έχω δουλειά”, η αντίδραση του πατέρα του

Άρχισε να βάζει τα χέρια του στις πρίζες

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση που επικράτησε προχθές σε Δημοτικό Σχολείο του Βόλου, όταν ένα μικρό παιδί βρέθηκε σε κατάσταση κρίσης. Άρχισε να βάζει τα χέρια του στις πρίζες, να πετάει θρανία, να σπάει ότι έβρισκε μπροστά του, ενώ απειλούσε να πηδήξει από το παράθυρο της τάξης στο κενό. 


Στο σχολείο επικράτησε πανικός, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά δεν ήταν η πρώτη φορά που το παιδί είχε ακραίο ξέσπασμα. Οι δάσκαλοι «σήκωσαν τα χέρια ψηλά» και κάλεσαν την αστυνομία γιατί το παιδί σαν αγρίμι το έσκασε από το σχολείο, για να γυρίσει σπίτι του, ενώ ήταν αδύνατον να το συνεφέρουν.


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του gegonota.news, η κρίση του παιδιού δεν ήταν μόνο το περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση στο σχολείο.


Η συμπεριφορά του πατέρα που κλήθηκε να ηρεμήσει το παιδί, χαρακτηρίστηκε από το εκπαιδευτικό προσωπικό αδιανόητη. «Ωραία, τα είπαμε, έχουμε τίποτα άλλο να δούμε γιατί έχω και δουλειά» ήταν η αντίδρασή του. Μετά την γνωστοποίηση ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που παιδί είχε κρίση, δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία για ακούσια νοσηλεία του στο Νοσοκομείο ώστε να το εξετάσει παιδοψυχίατρος.


Προχθές το βράδυ έγινε η πρώτη γνωμάτευση και χθες το μεσημέρι η δεύτερη. Κρίθηκε ότι παιδί χρειάζεται υποστήριξη, εξειδικευμένη βοήθεια και παρακολούθηση αλλά δεν χρήζει νοσηλείας.

2 σχόλια:

  1. Με λίγα λόγια παρατήστε τα όλα και ασχοληθείτε με τα παιδιά σας.Ή αν δεν προλαβαίνετε...μην κάνετε παιδιά !
    Θέλουν υπερβολικά πολύ χρόνο ,πολύ προσοχή ,και μεγάλες ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσυπογράφω και προσθέτω ότι το Facebook είναι πλέον η πρώτη προτεραιότητα για τους νέους γονείς και κυρίως για τις μαμάδες.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365