Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Δ. Σταμενίτης: «Δυνατότητα απόκτησης τίτλων ιδιοκτησίας για ανταλλάξιμα αγροτεμάχια του Ν. Πέλλας»

Δελτίο Τύπου

Τακτοποιούνται και αγροκτήματα σε Προμάχους, Γαρέφι, Ξανθόγεια κ.α.


Η ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει την εξαγορά κατεχομένων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου και των ακινήτων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, πέρα από τις σημαντικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει και οι οποίες επιλύουν το ζήτημα των αστικών ακινήτων εντός σχεδίου πόλεως (μαζικές εγκαταστάσεις και ανταλλάξιμα ακίνητα), ρυθμίζει και ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που ταλαιπωρούσε από το 1976 πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Πέλλας. 


Συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις του τακτοποιούν την εκκρεμότητα των χαρακτηρισμένων ως ανταλλάξιμων αγροτεμαχίων σε πολλές περιοχές του Νομού Πέλλας (Πρόμαχοι, Ξανθόγεια, Γαρέφι, Ασβεσταριό, Άγιος Αθανάσιος κ.α.), τα οποία δεν είχαν τίτλους ιδιοκτησίας.


Σύμφωνα με όσα ορίζονται στις διατάξεις του νομοσχεδίου οι επι χρόνια κάτοχοι, θα μπορούν να αποκτούν τίτλους ιδιοκτησίας με την καταβολή πολύ μικρού τιμήματος, λαμβάνοντας εκπτώσεις επι της αντικειμενικής αξίας ανάλογα με τα έτη κατοχής αλλά και με ειδικές εκπτώσεις για τρίτεκνους, πολύτεκνους, παραμεθόριο περιοχή, εισόδημα κ.α.


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ Διονύσης Σταμενίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς με το σχέδιο νόμου τακτοποιείται ένα μέρος των ακινήτων, είτε αστικά είτε αγροτικά, που αντιμετώπιζαν ιδιοκτησιακό πρόβλημα και υπάγονται στη διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365