Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Αριδαία, μια πόλη σε κατάθλιψη

Η περιοχή μας βαλτώνει
Την ώρα που σε γειτονικές περιοχές, Εδεσσα, Νάουσα, Κρύα Βρύση, Σκύδρα κ.α. γίνονται καθημερινά εκδηλώσεις με αφορμή την περίοδο των Αποκριών, που ξεκινάει από την Τσικνοπέμπτη και τελειώνει την Καθαρά Δευτέρα, η Αριδαία είναι ο φτωχός συγγενής.

Την ώρα που στις γειτονικές περιοχές υπάρχει ουσιαστικά δεκαήμερο εκδηλώσεων, στην Αριδαια θα πραγματοποιηθούν μόλις δύο, την Κυριακή της αποκριάς με carnival party στον πεζόδρομο και τα κούλουμα την καθαρά Δευτέρα στο γήπεδο Γεώργιος Λαγούδης.

Την ώρα που στις γειτονικές περιοχές γίνονται προσπάθειες για να προσελκύσουν τουρίστες (που σημαίνει έσοδα στην περιοχή), να βγάλουν τον κόσμο από τα σπίτια του και να τον κάνουν να ξεχαστεί από την καθημερινότητα του, η πόλη της Αριδαίας φαίνεται πως περνάει κατάθλιψη, παρα το γεγονός πως υπάρχει ο κράχτης των Λουτρών και πάνω από 8.000 τουρίστες θα περάσουν από την περιοχή μας το δεκαήμερο Τσικνοπέμπτη - Καθαρά Δευτέρα.

Ο Δήμος κάνει κάποιες προσπάθειες με την ΔΗΚΕΑ τον τελευταίο χρόνο στο θέμα των εκδηλώσεων, αλλά δεν αρκούν, ενώ δεν βελτιώνει την άσχημη κατάσταση της πόλης (δρόμοι με τρύπες, σπασμένες λάμπες, πεζοδρόμια που παθαίνεις εύκολα διάστρεμμα), ο εμπορικός σύλλογος είναι διαχρονικά απών σε τέτοιες ενέργειες, οι επιχειρηματίες προσπαθούν μεν, αλλά μεμονωμένα δε και οι σύλλογοι εκτός από τα καλοκαιρινά πανηγύρια και τους χειμωνιάτικους ετήσιους χορούς, σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν δείχνουν διάθεση να ασχοληθούν με άλλες δράσεις.

Η περιοχή μας βαλτώνει, οι πολίτες ψάχνουν διεξόδους και εξόδους σε άλλες περιοχές και η Αριδαία αν συνεχιστεί αυτό οδεύει προς μαρασμό.

24 σχόλια:

  1. Αλμωπια, ένας υποβαθμισμενος τόπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να κοιτάξουν να κινηθουν τα μαγαζιά από της εκδήλωσης κοιτάνε το αντίθετο ότι να ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aridaia 365 μην σταματάς να προβάλεις τα προβλήματα της Αριδαίας. Είμαστε μαζί σου. Μπας και ακούσει κανείς. Είμαι 39 χρόνων επιχειρηματίας στην Αριδαία και κάνω καθημερινά συζήτηση με τους συνομηλίκους μου και όλοι μας επισημάνουμε τα ίδια προβλήματα. Η πόλη σε λίγα χρόνια θα έχει μόνο γεροντακια και αδέσποτα σκυλιά. Έφυγε πολύς νεαρός κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν περεμενω να γίνουν τρέλα πράγματα στην πόλη μας αλλά να μπορέσουμε να σεβαστούμε την μικρή μας πόλη και την κοινωνία μας, να κάνουμε κάποια απλά πράγματα να λύσουμε προβλήματα που έχουμε οι πρώτα στην καθημερινότητα μας. Μονόδρομοι. Πεζοδρόμια παντού. Φωτισμός. Οργάνωση κεντρικής πλατείας βάση των σύγχρονων πόλεων. Πάρκινγκ με πληρωμή τύπου Έδεσσας. Αστυνόμευση στους κεντρικούς δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κάντε καμιά λακκούβα πρώτα που ο δρόμος είναι λες και πάμε στο χωραφι και αφήστε τις μαλακιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πιο άσχημη πολη της βόρειας Ελλάδας ΜΑΚΡΑΝ ! Και το χειρότερο οδικό δίκτυο για το οποίο ο δήμαρχος είτε αυτός είτε οποιοσδήποτε άλλος με συνείδηση θα έκανε απεργία πεινας που λέει ο λόγος μέχρι να ακουστεί και να επέμβει η πολιτεία - περιφέρεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχουν και σύλλογοι που δεν ασχολούνται μόνο με πανηγύρια αλλά φτιάχνουν συνεχώς πράγματα για τον τόπο τους..... Ένας από αυτούς είναι του Πευκωτου ο "π.Ιωαννης Παπαντώνης".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πιο άσχημη πόλη της Ελλάδας τρομάρα μας !!!! Έχουμε και τουρισμό χαχαχα ας γελάσω ένα τίποτα μόνο βρομιά και λακούβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φωτισμό καθαριότητα δρόμους πεζόδρομου ασφάλεια πέντε πράγματα έχουν να κάνουν αλλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 6 χρόνια είναι οι δρόμοι έτσι γεμάτο λακούβες τόσο πολύ σας αρέσει (δημοτική αρχή)να είναι σε τέτοια άθλια κατάσταση;;τα μονά ζυγά θα τηρηθούν που ο καθένας παρκαρη όπου θέλει χωρίς να υπάρχει καθαρή ορατότητα ξανά διπλωπαρκαρουν παντού ένα χάος πραγματικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εσείς όλοι που κάνετε αρνητικά σχόλια εδώ μέσα γιατί δεν δημιούργητε συνδυασμό, μόνο για τα καφενεία είστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι συνδυασμό; Για να εκλεγείς στη σημερινή εποχή πρέπει να έχεις τάξει θέσεις σε δίμηνα και εργολαβίες.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον φίλε έχεις αυταπάτες, για τα καφενεία είστε εσείς που ανακατεύεστε με τα δημαρχιλίκια ενώ εμείς δεν έχουμε χρόνο. Δεν λέμε καλά κάνετε αλλά τουλάχιστον κάντε μια προσπάθεια να αλλάξετε κάτι από αυτά που βασανίζουν αυτήν την πόλη.

      Διαγραφή
  12. Ποιο συνδυασμό ρε μεγάλε να δημιουργήσουμε που μόλις αναλάβει κανείς μια θέση θα έχει να κάνει με ποιον πρέπει να βολέψει δίμηνο και οκτάμηνο. Δεν κατάλαβες ότι οι άνθρωποι εκεί μέσα πως λειτουργούν. Εκτός αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ακούστε παιδιά δεν τυχαίο που όλοι λέμε τα ίδια. Είναι πολλοί που δεν τους αρέσει χρόνια τωρα αυτή η κατάσταση της πόλης. Ας υψώσουμε όσο μπορούμε την φωνή μας με οποιοδήποτε μέσο και δεν μπορεί κάποτε θα ακούσουν. Ας γράφουμε συνεχώς σε τέτοια άρθρα. Αλλά χρειαζόμαστε την βοήθεια και των μέσων, όπως το aridaia365.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αναρωτιέμαι αν όλα αυτά που γράφουμε εδώ τα διαβάζουν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, και η διεύθυνση του αστυνομικού τμήματος της Αριδαιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κούλουμα στο θεοδωρακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχω καταστημα στο κέντρο της αριδαιας η λάμπα στο πεζοδρόμιο εδώ κ 2 χρόνια είναι σπασμένη χωρίς φώς !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. υπάρχει το θράσος από άσχετους που τολμούν να κατέβουν υποψήφιοι σύμβουλοι.Αυτή είναι η κορυφαία αιτία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αντι να ριχνετε το βαρος στην εκαστοτε δημοτικη αρχη ελπιζω να ριξετε κι λιγο στον εαυτο σας και να προσεξετε ΚΑΛΑ ποιους θα εκλεξετε και σε ποιους θα δωσετε την διαχειριση του τοπου. Καλες οι φιλιες, οι συγγενιες και τα ρουσφετακια αλλα ετσι δεν γινεται δουλεια. Καλο θα ηταν να επιλεγουμε ανθρωπους ενεργους, μορφωμενους και με παιδεια αν θελουμε φυσικα το κοινο καλο. Βεβαια ολοι ξεκινανε με προοπτικες και περγαμηνες αλλα στην πορεια το χανουν. Φτανει πια με τους παλιους πολιτικαντηδες, γι αυτο πριν πατε στην καλπη σκεφτειτε τι μπορει να προσφερει στον τοπο ο φιλαρακος ή ο ξαδερφος που θα ψηφισεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε έχεις απόλυτο δίκιο αλλά ξέρεις πιο είναι το θέμα, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από όσο νομίζουμε εδώ στην Αλμωπία, δεν μπορεί αυτός ο τόπος να στεριώσει χρόνια τώρα ικανούς δημάρχους και γενικά ικανή δημοτική αρχή. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεύτερη τετραετία δεν βγαίνουν ξανά. Όπως γίνεται σε άλλες πόλεις κοντά μας. Πιστεύω το αίτιο έγκειται εξ αρχής απο την νοοτροπία του κόσμου της Αλμωπίας. Οι κυβερνώντες κατά τον λαό. Δηλαδή ότι είναι ο λαός αυτοί θα είναι και οι κυβερνώντες. Και μένει ένα μέγα υπόλοιπο δημοτών πολιτών οι οποίοι δεν έχουν κανένα απολύτως συμφέρον από πουθενά και σε κάθε τετραετία γίνονται θεατές και απορούν με αυτά που συμβαίνουν και αυτοί είμαστε εμείς που σχολιάζουμε εδώ και θέλουμε να αλλάξει η κατάσταση. Οι υπόλοιποι που έχουν το οποιοδήποτε συμφέρον από την εκάστοτε δημοτικής αρχή είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά που λέμε εδώ μέσα ούτε που τους αφορούν τα παραβλέπουν διότι το συμφέρον είναι μεγαλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365