Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Απεργούν οι φυσιοθεραπευτές - Δείτε ποιες μέρες

Δελτίο Τύπου
Απεργία των συμβεβλημένων Φυσικοθεραπευτών με τον ΕΟΠΥΥ, με έναρξη την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα από 230 εκατομμύρια ευρώ υφάρπαξε το Κράτος από τους συμβεβλημένους Φυσικοθεραπευτές την τελευταία δεκαετία με την εφαρμογή των ληστρικών μέτρων rebate και clawback.

Την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, αποφάσισε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών – Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ. Οι Φυσικοθεραπευτές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις επόμενες εβδομάδες, διεκδικώντας βιώσιμη σχέση με τον ΕΟΠΥΥ. Έτσι, την προσεχή Παρασκευή και από την επόμενη εβδομάδα, κάθε Πέμπτη, τα Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας θα παραμένουν κλειστά. Με την κινητοποίησή τους, οι Φυσικοθεραπευτές ζητούν την κατάργηση των μέτρων rebate και clawback, που επιβλήθηκαν στους παρόχους υπηρεσιών Υγείας την περίοδο εφαρμογής των μνημονίων και αύξηση της δαπάνης φυσικοθεραπείας σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες.

Δέκα μαύρα χρόνια βιώνουν οι φυσικοθεραπευτές, εξαιτίας της εφαρμογής των ληστρικών μέτρων rebate και clawback. Έχουμε ήδη επιστρέψει στο κράτος πλέον των 230 εκατομμυρίων ευρώ από υπηρεσίες που παρείχαμε σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Οι φυσικοθεραπευτές στο σύνολό τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, οι μικρομεσαίοι όμως επαγγελματίες βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Τα προβλήματα έχουν επιδεινωθεί δραματικά τον τελευταίο χρόνο, κατά τον οποίο οι δαπάνες ενέργειας, θέρμανσης και μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Ο Π.Σ.Φ καλεί την Κυβέρνηση να άρει τα μέτρα που θεσπίστηκαν την περίοδο των μνημονίων καθώς ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την άρση της εποπτείας την 20η Αυγούστου 2022, δήλωσε ότι αυτό “σηματοδοτεί το τέλος των Μνημονίων και όσων επιβλήθηκαν στο όνομά τους: δυσβάσταχτοι φόροι και περικοπές μισθών και συντάξεων”.
 Υπενθυμίζεται ότι το 2013, λόγω των έκτακτων οικονομικών συνθηκών που αντιμετώπιζε η χώρα, επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού των δαπανών υγείας με την εφαρμογή κλειστών προϋπολογισμών για κάθε κατηγορία δαπάνης του ΕΟΠΥΥ. Αυτό δεν γινόταν με την παύση της παροχής υπηρεσιών όταν συμπληρωνόταν το όριο, αλλά επιβάλλοντας «τιμωρία» στον
συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ πάροχο, αφαιρώντας από την συμπεφωνημένη αμοιβή του επειδή παρείχε υπηρεσίες.Τα μέτρα που επιβλήθηκαν προκειμένου να μην υπερβαίνουν οι δαπάνες, τα επιτρεπόμενα όρια, ήταν το rebate και το claw back.
 
Οι φυσικοθεραπευτές ζητούν:
• Χρηματοδότηση της Υγείας και αύξηση της δαπάνης φυσικοθεραπείας σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες.
• Την άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν στο όνομα των μνημονίων.
• Να σταματήσει το Κράτος να κλέβει τον ιδρώτα των φυσικοθεραπευτών.
 Κάθε φυσικοθεραπεία που εκτελείται, να καταβάλλεται εξολοκλήρου στον       φυσικοθεραπευτή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365