Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή στον Νίκο Παππά – Χρηματική ποινή στον Χρήστο Καλογρίτσα

Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επιβλήθηκε στον Νίκο Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή.


Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν απο γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το newsit.gr.


Νωρίτερα, Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι από το Ειδικό Δικαστήριο.


Οι 13 ανώτατοι δικαστές αναφορικά με την υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 έκριναν ένοχο το Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και τον επιχειρηματία για συνέργεια στο ίδιο αδίκημα.


Ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Δημήτρης Ασπρογέρακας είχε προτείνει την επιβολή ποινής ενός έτους στο Νίκο Παππά και έξι μηνών στον Χρήστο Καλογρίτσα.


Ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων του έχει ήδη δηλώσει πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί δεν νιώθει ένοχος.


«Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών».


Τα ελαφρυντικά του συννόμου βίου, των μη ταπεινών αιτιών, αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση ζήτησε η υπεράσπιση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365