Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Σίμος Σωτηριάδης: Δείτε το συγκλονιστικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα της οικογένειας του

Δείτε το συγκλονιστικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα της οικογένειας του

Γεννήθηκες σε ένα μικρό χωριό της Αλμωπίας. Τα πρώτα χρόνια φτωχικά. Οι γονείς σου αγρότες, με ρίζες στον Πόντο και την Μικρά Ασία. Η μητέρα σου μεγάλωσε εσένα και τα αδέρφια σου καλλιεργώντας καπνά, ενώ ταυτόχρονα φρόντιζε τον άρρωστο πατέρα σου, τον οποίο είχαν σημαδέψει τα χρόνια της ξενιτιάς στη Γερμανία.


Παρ’ όλα αυτά, η  αγάπη σου για τη γνώση και τα γράμματα σε οδήγησε αρχικά στο να σπουδάσεις Μηχανολόγος Μηχανικός στα αντίστοιχα ΤΕΙ της εποχής. Μη όντας ευχαριστημένος με αυτό το μικρό πρώτο βήμα, αποφάσισες να συνεχίσεις και να δώσεις κατατακτήριες στο Πολυτεχνείο. Ωστόσο, τα πενιχρά μέσα σύντομα σε οδήγησαν σε πιο βέβαια μονοπάτια, όπως  αυτό της εκπαίδευσης. Τον εκπαιδευτικό τομέα, άλλωστε, έμελλε να υπηρετήσεις και να κάνεις δεύτερο σπίτι σου για σχεδόν 38 ολόκληρα χρόνια.


Εγγράφηκες στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης, την οποία και ολοκλήρωσες σχεδόν παράλληλα με τη στρατιωτική σου θητεία, ως Δόκιμος και αργότερα ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός, υπηρετώντας την πατρίδα μας. Ήταν άλλωστε η περίοδος κατά την οποία γνώρισες τη μετέπειτα σύζυγο σου. Ωστόσο, δεν επαναπαύτηκες εκεί, αλλά πολλά χρόνια αργότερα, σε μια άλλη φάση της ζωής σου, συνέχισες τις σπουδές σου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην εκπαίδευση ενηλίκων. Αυτήν την αγάπη για τις σπουδές και την εκπαίδευση εμφύσησες και στα παιδιά σου, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στη μετέπειτα ζωή τους. 


Η προσωπική σου πορεία ήταν γεμάτη από προσφορά και αφοσίωση. Στους συναδέλφους σου, στην τοπική κοινωνία, στο λειτούργημα το οποίο είχες αποφασίσει να υπηρετήσεις. Προσέφερες ως εκπαιδευτικός, ως μέλος τοπικών συνδικαλιστικών ενώσεων, ή πολιτιστικών συλλόγων, ως εκλεγμένος εκπρόσωπος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αριδαίας και του μετέπειτα Δήμου Αλμωπίας, αλλά και ως Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, θέσεις οι οποίες σε καταξίωσαν στη συνείδηση της τοπικής μας κοινωνίας.


Σεβόσουν και εκτιμούσες όλους όσους έτυχε να συνεργαστείς, ή να περάσουν το κατώφλι της ζωής σου, και εισέπραττες τον ίδιο σεβασμό και εκτίμηση. Πορεύτηκες στη ζωή σου με αρχές και αξίες, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι σου στην τοπική μας κοινωνία. Σε διέκριναν η εντιμότητα και η ακεραιότητα χαρακτήρα.


Έφυγες από κοντά μας νωρίς, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Σε αγαπάμε και θα μας λείπεις για πάντα, γνωρίζοντας ότι βρίσκεσαι σε ένα καλύτερο μέρος.


Η οικογένεια σου

1 σχόλιο:

  1. Αν όλοι οι εκπαιδευτικοί είχαν τη μισή απο την προσφορά του εκλιπόντος τότε σίγουρα η κοινωνία μας θα ήταν πολύ καλύτερη.. Στο σαιτ του 3ου Δημοτικού αναφέρονται λεπτομερώς όλες οι δράσεις του σχολείου τα τελευταία 20 χρόνια!!! Ενδεικτικό της δουλειάς του υπέροχου αυτού διευθυντή και ανθρώπου.. Καλό παράδεισο φίλε Συμεών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365