Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Το έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους δεν θα είναι το μόνο: Ανακοινώσεις προσεχώς με «δώρα» ενόψει Πάσχα και... εκλογών

Το σίγουρο είναι ότι τα «πολεμοφόδια» της κυβέρνησης πηγαίνοντας προς την κάλπες δεν τελειώνουν

Ο δρόμος προς τις κάλπες είναι μακρύς και και δεν έχει ανακοινωθεί η πολυπόθητη ημερομηνία. Το σίγουρο είναι ότι τα «πολεμοφόδια» της κυβέρνησης πηγαίνοντας προς την κάλπες δεν τελειώνουν μετά το έκτακτο επίδομα προσωπικής διαφοράς σε συνταξιούχους και στο Market Pass.


Χτες το πρωί έγινε η εξειδίκευση των δικαιούχων του έκτακτου επιδόματων σε συνταξιούχους έως 300 ευρώ, το οποίο θα πληρωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το τέλος Μαρτίου.


Ταυτόχρονα, μόλις χτες, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, έγινε γνωστό ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο Market Pass. 


Τα μέτρα αυτά όμως, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα είναι τα μόνα που θα ανακοινωθούν στο δρόμο προς τις κάλπες. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα μέτρα στήριξης των πιο ευάλωτων, κυρίως λόγω της υπεραπόδοσης των εσόδων.


Τα μέτρα αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν - πιθανότατα - το επόμενο διάστημα θα είναι:


Επιταγή ακρίβειας το Πάσχα, όπως αυτή που δόθηκε τα Χριστούγεννα, με δικαιούχους τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μακροχρόνια άνεργους, τους αναπήρους. Εξετάζεται να δοθεί μία έξτρα δόση ξανά στους δικαιούχους του ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος αλλά και 1,5 δόση σε όσους παίρνουν επίδομα παιδιού.


Επιπλέον, η κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι έτοιμη να ανακοινώσει και παράταση του Market Pass και πέρα από τον Ιούλιο. Ο πληθωρισμός στη χώρας μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και συμπαρασύσει προς τα πάνω τις τιμές σε βασικά προϊόντα. Γι' αυτό το λόγο η κυβέρνηση φιλοδοξεί πως με αυτή την παράταση θα δώσει «ανάσα» στα νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν με τους φουσκωμένους λογαριασμούς και το κύμα ακρίβειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365