Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση Συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Αλμωπίας

Ανακοίνωση

Η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου της Αλμωπίας, χαιρετίζουμε τους δεκάδες βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετέχουν στο μπλόκο διεκδικώντας την επιβίωση τους.


Η πείρα έχει αποδείξει πως μόνο με τον αγώνα μας, έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε κατακτήσεις, για να μπορέσουμε να κρατηθούμε στο επάγγελμα, να ξανακαλλιεργήσουμε τα χωράφια μας, να παραμείνουμε στον τόπο μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους βιοπαλαιστές, αγρότες και κτηνοτρόφους, της Αλμωπίας να πυκνώσουν με την παρουσία τους τη δύναμη του μπλόκου, να ισχυροποιήσουμε το διαπραγματευτικό χαρτί που έχουμε στα χέρια μας.


Από κοινού με τα υπόλοιπα μπλόκα της Πέλλας, θα προχωρήσουμε σε συντονισμό και κοινές ενέργειες για να δυναμώσουμε τη φωνή μας. Καλούμε το λαό της Αλμωπίας να σταθεί στο πλευρό μας, να μην επιτρέψει να εξαφανιστεί ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας ο οποίος αποτελεί τη βάση της τοπικής μας οικονομίας.


Ενώνουμε τις φωνές μας και διεκδικούμε:


• Άμεση αποζημίωση για τις καλλιέργειες των κερασιών που καταστράφηκαν από τις βροχοπτώσεις.

• Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.

• Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

• Γενναία επιδότηση στις ζωοτροφές, ώστε να μην μετακυλύετε το κόστος στον καταναλωτή.

• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

• Να δοθούν τα 72 ευρώ/στρέμμα σε όλους τους αγρότες που έχουν υποστεί οικονομική ζημιά οι παραγωγές τους από τον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι επιλεκτικά όπως δόθηκαν διαχωρίζοντας τους αγρότες σε δυο κατηγορίες.

 

Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος από την πλευρά της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα άμεσα αιτήματά μας, αλλά και να πάρει μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Αυτά τα χρήματα θα τα πάρουμε μόνο εφόσον τα διεκδικήσουμε με μαζική συμμετοχή! Όλοι στα μπλόκα.

2 σχόλια:

 1. Η συντονιστική ας ενημέρωση τήν Ντόρκα να περάσει καμία βόλτα, να βγει καμία φωτογραφία, κολλητή τους είναι... Ξέρουν αυτοί..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αφου αυτές οι γενιές αγροτών έγιναν αγρότες με κληρονομιά περιουσίας, διαδέχτηκαν δηλαδή τους ήδη αγρότες γονείς τους, θα πρέπει να ετοιμάσουμε τις επόμενες γενιές αγροτών με κάποιες αλήθειες :π.χ.
  1.Με κανένα επάγγελμα δεν έχεις συμβόλαιο μονιμότητας.Δεν πάει καλά η δουλειά ,αλλάζεις δουλειά.
  2.Είναι ο αγρότης ένας επαγγελματίας βιβλία,λογιστές, εφορία όπως και τα μαγαζιά.Όποιος δεν έχει βασικές γνώσεις ας μην μπλέκει.Ας γίνει εργάτης που δεν χρειάζονται βιβλία.
  3.Θα δεχτεί ελέγχους! όποιος είναι στην αγορά, όπως και ο αγρότης θα ελένχεται για διάφορα.Αν δεν του αρέσει ,μπορεί να γίνει κάτι άλλο.
  4.Πέρασαν οι εποχές του τσαμπουκά και των εκβιασμών.Νεαροί άνθρωποι με ηρεμία γνώσεις και πτυχία είναι αυτοί που μας κυβερνάνε.Σε αυτούς πρέπει να έχεις επιχειρήματα γνώσεις και ηρεμιά για να πεις τα αιτήματα σου.
  Τρακτέρ στους δρόμους θυμίζουν Αφγανιστάν.
  Ας ελπίσουμε οι επόμενες γενιές αγροτών να γνωρίζουν και αγγλικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365