Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Gov.gr: Οι 6 στους 10 μπαίνουν πλέον από κινητό

Πώς πήρε τη σημερινή του μορφή το gov.gr

Τρία χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το gov.gr, η ενιαία ψηφιακή πύλη που ενώνει τους πολίτες με το Δημόσιο -και όχι μόνο.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής -όπου και αποκαλύφθηκε ότι ετοιμάζεται ευρωπαϊκό wallet, με το οποίο θα νοικιάζουμε αυτοκίνητα και θα ανοίγουμε τραπεζικό λογαριασμό στην ΕΕ με ένα «κλικ», ο Διονύσης Κοντογιώργης, προϊστάμενος στην υπηρεσία συντονισμού του gov.gr, σημείωσε αρχικά ότι πλέον το 60% χρήσης του gov.gr πραγματοποιείται από κινητά τηλέφωνα.


Πώς πήρε τη σημερινή του μορφή το gov.gr

«Αν μου έλεγες πριν από 4 χρόνια τι θα γίνει το gov.gr δεν θα το φανταζόμουν ποτέ. Πριν τις εκλογές του 2019, συμμετείχα σε μια ομάδα που θα σχεδίαζε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας από αυτή την ομάδα προέκυψαν δράσεις όπως η υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση, know your customer κ.ά. Σε εκείνο το αρχείο υπήρχε και ένα κομμάτι που ονομαζόταν ενιαίο σημείο πρόσβασης πολιτών στις υπηρεσίες δημόσιας διοίκησης και ένα άλλο για την ενιαία ταυτοποίηση πολίτη. Μετά από μια συνάντηση με τον μετέπειτα υπουργό (σ.σ. τον κ. Πιερρακάκη), και με αφορμή το gov.uk, αυτή η δράση απέκτησε όνομα, έγινε το gov.gr» είπε ο κ. Κοντογιώργης.


H πανδημία, όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, επιτάχυνε τις εξελίξεις και η ομάδες που σχεδίαζαν το gov.gr κλήθηκαν να παραδώσουν ένα έργο που κανονικά θα έπαιρνε μήνες μέσα σε μια εβδομάδα. Ο λόγος ήταν ότι υπηρεσίες του Δημοσίου έπρεπε να συνεχίσουν να λειτουργούν.


Σήμερα, τρία χρόνια, μετά, σύμφωνα με τον κ. Κοντογιώργη, «πάνω από 8 εκατ. Έλληνες πολίτες έχουν εκδώσει έγγραφο ή έχουν υποβάλει μια ψηφιακή δήλωση. Δεν περιμέναμε ότι θα φτάσουμε εδώ. Αν θεωρήσουμε ότι το 1,5 εκατ. είναι παιδιά, μιλάμε σχεδόν για το σύνολο του πληθυσμού σε δυο χρόνια. Μεγάλο κεκτημένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365